Oscar Isaac i Inside Llewyn Davis

Coen-musikkfilm nærmere premiere

Coen-brødrene har sikret seg kontrakt med CBS Films for amerikansk distribusjon av sin nye film, «Inside Llewyn Davis» – som tegner til å bli en sterk musikkfilm.

Filmen var først forventet ut i fjor, så i februar i år. Men siden Joel og Ethan Coen valgte å gjøre den som indiefilm, til tross for «True Grit»-suksessen fra 2010, har premieren latt vente på seg.

Selv om dato ennå ikke er fastsatt, løper ryktene nå i amerikansk kinobransje at «Inside Llewyn Davis» kan få Cannes-premiere i mai. I Europa er det Studio Canal som har rettighetene. Den første traileren for filmen ble sluppet i forrige måned.

Inside Llewyn Davis

Filmen forteller historien om en ung låtskriver, spilt av Oscar Isaac, i Greenwich Village på 60-tallet, da New York-bydelen var sentral for folkmusikken. Filmen er løselig basert på Dave Van Ronks selvbiografi «The Mayor of MacDougal Street».

På rollelisten står Carey Mulligan, Garrett Hedlund, John Goodman, Adam Driver og Justin Timberlake. Timberlake bidrar også musikalsk. Musikkprodusenter for filmen er selveste T Bone Burnett, med briten Marcus Mumford – fra Mumford & Sons – som sin høyre hånd.