Megan Fox i Transformers

Tidenes mest sexy damer på film

Guttas revansj: Her er jentene som skaper siklealarm!

Etter at jentene i redaksjonen laget listen over tidenes mest sexy menn på film åpnet det seg endelig opp et alibi for at vi guttene kunne gjøre det samme.

Og hvilket engasjement dette skapte! Mange arbeidstimer gikk med til dette svært så viktige arbeidet...

Når vi hadde klart å lage listen viste det seg at jentene ikke var spesielt imponert, de mente rett og slett at listen var mangelfull. Men nå er det ikke de som bestemmer!

Dette er guttene i Filmwebs absolutte favoritt-damer gjennom tidene på film:

Sophia Loren
Sophia Loren

Sophia vokste opp under fattige kår i etterkrigstidens Italia, men ble oppdaget av en filmprodusent. Hun debuterte på filmlerretet i 1950, og spilte først i en rekke filmer i hjemmlandet. Det tok ikke lang tid før det ble store store Hollywood-produksjoner på henne. Hun har selvfølgelig mange roller som sexy motspiller mot skuespillere som Cary Grant, Paul Newman, Marlon Brando, men har også hatt mange seriøse roller. Hun vant Oscar for "To kvinner" i 1962 og ble nominert for "Ekteskap på italiensk" (1964). Hun spilte sexsymbol langt opp i voksen alder, og i "Gretne, gamle gubber 2" var det Walter Matthau som begjærte henne.

Siklealarm: "Ekteskap på italiensk" (1964)

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Franske Brigitte startet karrieren som modell og fortsatte som skuespiller i franske filmer. Som 18-åring giftet hun seg med filmprodusenten Roger Vadmin, og spilte blant annet i hans "... og Gud skapte kvinnen" (1956). Med sitt platinablonde tuperte hår, tykk eyeliner og trutmunn ble hun et sexsymbol for en hel generasjon på 60-tallet. Serge Gainsbourg skrev sangen "Je t'aime...moi non plus" (Stønnesangen) til henne, og selv ga hun ut flere plater. Hun trakk seg tilbake fra skuespilleryrket bare 39 år gammel og har siden jobbet for dyrs rettigheter.

Siklealarm: "... og Gud skapte kvinnen" (1956)

Kim Basinger i L.A. Confidential

Kim Basinger

Kim Basinger var toppmodell på starten av 70-tallet og fikk sitt gjennombrudd på film med rollen som Bondpike i "Aldri si aldri" (1983). Hun fulgte opp suksessen med roller i komedier som "Blind Date" med Bruce Willis, "My Stepmother Is an Alien" med Dan Akroyd og "Nadine" med Jeff Bridges. Men filmen som virkelig stemplet henne som et sexsymbol er den erotiske "9 1/2 Weeks" hvor Mickey Rourke var den heldige som fikk smelte isbiter på Kims mage.

Siklealarm: Smelte-is-scenen i "9 1/2 Weeks" (1986)

Salma Hayek i From Dusk Till Dawn

Salma Hayek

Mexicanske Salma Hayek er ikke det største sexsymbolet (1,57m høy), men hun har andre åpenbare fordeler. Hun startet karrieren i den mexicanske såpeoperaen "Teresa", men reiste fort til Hollywood. Her kom gjennombruddet mot Antonia Banderas i "Desperado" (1995). Hun har spilt i lettere filmer som "Fools Rush In" og "Wild Wild West", men som produsent har hun også kunnet velge mer artistiske filmer som "Frida", en film hun ble oscarnominert for.

Siklealarm: Slangedans-scenen i "From Dusk Till Dawn" (1996)

Aishwarya Rai Bachchan i The Mistress of Spices

Aishwarya Rai

At mest sexy ikke nødvendigvis betyr mest avkledd, er Aishwarya et godt eksempel på. Med talløse Bollywood-filmer på CV'en (hvor kyssing og nakenhet er en sjeldenhet) er det ikke mye nakenhet å spore av Aishwarya Rai Bachchan. Men som som tidligere Miss World (1994) må Aishwarya kunne kvalifisere som en av de mest sexy damene på film likevel. Et par Hollywood-filmer har det også blitt etterhvert, blant annet med Harald Zwarts "Den rosa panteren 2".

Siklealarm: "The Mistress of Spices" (2005)

Penélope Cruz i Nine

Penélope Cruz

En som derimot ikke er redd for å vise hud på film der det trengs, er spanske Penélope Cruz. Helt fra hennes første kinofilm "Skinke, skinke" har dette vært tydelig. Men Penélope har ikke spilt mye på sin skjønnhet i filmene sine, hun har valgt å jobbe med kvalitetsfilmer. Som en av Pedro Almodóvars muser har hun mange kritikerroste filmer på samvittigheten og vant Oscar for beste birolle i Woody Allens "Vicky Cristina Barcelona".

Siklealarm: "Skinke, skinke" (1992)

Eva Mendes i The Spirit

Eva Mendes

Eva Mendes startet karrieren som den sexy kjæresten til Denzel Washington i "Training Day". Siden har vi sett denne vakre latinske skjønnheten i filmer som "2 Fast 2 Furious", "Once Upon a Time in Mexico" og "Stuck on You". I "Hitch" hadde hun sin første hovedrolle mot Will Smith.

Siklealarm: "2 Fast 2 Furious" (2003)

Angelina Jolie som Jane Smith i Mr. and Mrs. Smith

Angelina Jolie

Mang en nerd har hatt gode spillopplevelser med Tomb Raider-spillene, og da det var aktuelt med en filmatisering var det helt riktig å velge Angelina Jolie til tittelrollen. Hun har hatt flere roller som spiller på hennes fordelaktige utseende, men har også overrasket med å velge mer seriøse roller. Hun vant Oscar for rollen i "Stjålne år", ble Oscarnominert for "Changeling" og har tre Golden Globe-statuetter. Men hvem kan vel egentlig klandre Brad Pitt for å ha byttet fra Jennifer Aniston til Angelina etter å ha spilt inn "Mr. & Mrs. Smith"?

Siklealarm: "Mr. & Mrs. Smith" (2005)

Milla Jovovich i Resident Evil: Extinction

Milla Jovovich

Ukrainske Milla Jovovich er nok en supermodell som er blitt skuespiller. Ikke at det er noe negativt i det. Med ektemann nummer 1, Shawn Andrews, spilte hun i "Dazed and Confused", med ektemann nr.2 Luc Besson laget hun gjennombruddsfilmen "Det femte element" og "Jeanne d'Arc", og med ektemann nr.3 Paul W.S. Anderson har hun spilt Alice i Resident Evil-filmene. På tide med et nytt giftemål for å sparke karrieren i gang igjen?

Siklealarm: "Ultraviolet" (2006)

Jessica Alba som Nancy Callahan i Sin City

Jessica Alba

Jessica Alba startet karrieren på TV-skjermen og hennes første store rolle kom i TV-serien "Dark Angel", en rolle som førte til en Golden Globe-nominasjon. Men det var i filmene "Sin City" og "Fantastic Four" hun ble et yndet objekt for mange. Regissør Robert Rodriguez er stor fan, og "Sin City: A Dame to Kill For", er den femte filmen de jobber sammen på.

Siklealarm: Dansescenen i "Sin City" (2005)

Sienna Miller i Alfie

Sienna Miller

Gjennombruddsfilmen til britiske Sienna Miller var "Layer Cake" mot den da relativt ukjente Daniel Craig. Forholdet til Jude Law gjorde henne til et yndet objekt for den britiske skandalepressen og rollelisten hennes er ikke imponerende lang, men hun har gjort gode roller i "Alfie", "Factory Girl" og "Interview". Hun har også hatt en suksessrik karriere som modell ved siden av skuespilleryrket.

Siklealarm: "Alfie" (2004)

Mila Kunis i Ted

Mila Kunis

Mila Kunis kommer opprinnelig fra Ukraina og fikk sitt store gjennombrudd som Jackie i TV-serien "That '70s Show". Spillnerder vil vite at Mila spilte i filmatiseringen av "Max Payne", hadde stemmen til Tanya i spillet "Saints Row" og selv spiller "World of Warcraft". Men visste du at hun har stemmen til den lite avholdte datteren Meg Griffin i TV-serien "Family Guy"?

Siklealarm: "Max Payne" (2008)

Olivia Wilde i House

Olivia Wilde

Olivia Wilde ble først kjent for det store publikum etter rollen som Dr. Remy "Thirteen" Hadley i TV-serien "House". De intense øynene hennes har vi sett i kinofilmer som "Cowboys & Aliens" og "TRON: Legacy", og etter hun takket for seg i "House" håper vi å se henne i mange flere filmer fremover.

Siklealarm: "TRON: Legacy" (2010)

Scarlett Johansson som Natasha Romanoff / Black Widow i The Avengers

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson startet karrieren som barneskuespiller og hennes mest kjente rolle fra denne tiden er i Robert Redfords "Hestehviskeren". Scarlett har en rekke seriøse roller på CV'en og har gjort gode prestasjoner i Sofia Coppolas "Lost in Translation", Woody Allens "Match Point" og "Vicky Cristina Barcelona". Men heldigvis har det også blitt plass til noen sexy roller i "The Island", "The Spirit" og "The Avengers". Fire Golden Globe-nominasjoner viser at Scarlett ikke bare er pen staffasje i filmene hun spiller i.

Siklealarm: "Match Point" (2005)

Megan Fox i Transformers

Megan Fox

At Megan Fox skulle med på denne listen var opplagt fra starten. Det var mange guttehjerter som banket litt raskere når de første gangen så Megan Fox bøyd over bilpanseret i "Transformers" (2007). At man ikke nødvendigvis må være en god skuespiller for å havne på denne listen er Megan et godt eksempel på. Megans innsats i filmer som "How to Lose Friends & Alienate People", "Jennifer's Body" og "Jonah Hex" har foreløpig ikke ført til hektisk møtevirksomhet i Oscarkomitéen, men man hun er fortsatt ung.

Siklealarm: "Transformers" (2007)

Det var rett og slett veldig vanskelig å velge ut hvem som fortjente en plass på listen. Er du enig i kandidatene?