Leonardo DiCaprio i The Great Gatsby

Smakebit på kinosommeren

Vi tar en titt på sommerens storfilmer fra Hollywood.

Sommeren er høytid for Hollywoods blockbustere og i år er intet unntak. Når varmen (forhåpentligvis!) setter inn er det duket for både superhelter, roboter, zombier, monstre, raske biler og fargesprakende dekadense.

Se også: Stor sommerfilmguide!

Her er sommerens høydepunkter fra drømmefabrikken:

SCI-FI: The final frontier, zombier og roboter

Benedict Cumberbatch og Chris Pine i Star Trek: Into Darkness

STAR TREK INTO DARKNESS
Premiere: 10. mai

Sommersesongen kickstartes i midten av mai med J. J. Abrams nye avstnitt fra Star Trek-universet. Glede-seg-faktor-nummer-1 er Benedict Cumberbatch i rollen som skurk. Ellers blir det selvsagt gjensyn med Kirk, Spock og resten av gjengen, denne gangen i 3 dimensjoner, for de som ønsker det.

Les også: Mørk men oppløftende "Star Trek"

Brad Pitt i World War Z
Brad Pitt i World War Z

WORLD WAR Z
Premiere: 12. juli

Max Brooks postapokalyptiske skrekkroman "World War Z: An Oral History of the Zombie War" (på norsk:"Z") er inspirasjonen bak sommerens zombie-storfilm med Brad Pitt i hovedrollen som FN-ansatte Gerry Lane, mannen som må forlate familien for å kjempe mot de levende døde og for mennskehetens overlevelse.

Se også: Traileren til World War Z

Idris Elba i Pacific Rim
Idris Elba i Pacific Rim

PACIFIC RIM
Premiere: 2. august

Guillermo del Toro er tilbake i registolen med storsatsningen "Pacific Rim", som runder av sci-fi-sommeren. I filmen tar menneskene i bruk gigantiske roboter i kampen mot noen svære, mystiske monstre som vil invadere jorden. Han har selv kalt filmen "et vakkert dikt til digre monstre", blir spennede å se om filmen lever opp til beskrivelsen.

Se også: Traileren til Pacific Rim

ACTION/DRAMA: Raske biler, dekadense og Depp

Paul Walker og Vin Diesel i Fast and Furious 6

FAST AND FURIOUS 6
Premiere: 24. mai

Publikumsfavoritten med duoen Vin Diesel og Paul Walker er klar for nok en runde, også denne gangen med hardhausen Dwayne Johnson med på laget. Dom og Brian leies inn i jakten på en rivaliserende bande, og de får sjansen til å slette rullebladene sine en gang for alle.

Les også: Fast and Furious-fenomenet

Carey Mulligan, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire og Joel Edgerton i The Great Gatsb
Carey Mulligan, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire og Joel Edgerton i The Great Gatsb

THE GREAT GATSBY
Premiere: 22. mai

F. Scott Fitzgeralds klassiker om den mystiske Gatsby, sett gjennom Nick Carraways øyne, skal nok en gang filmatiserers. Denne gangen i Baz Luhrmanns fargesprakende regi, i 3D og med Leonardo DiCaprio som Jay Gatsby, Tobey Maguire som Nick og Carey Mulligan som bedårende Daisy.

Se også: Traileren til The Great Gatsby

Armie Hammer og Johnny Depp i Lone Ranger
Armie Hammer og Johnny Depp i Lone Ranger

LONE RANGER
Premiere: 3. juli

Historien om Den ensomme rytteren og hans sidekick Tonto tar en ny, actionfylt vending i sommer, med Pirates-regissør Gore Verbinski ved roret. Armie Hammer er den maskebekledte helten og Johnny Depp viser en helt ny versjon av hans gode makker.

Les også: Depp forteller om sin nye karakter Tonto

KOMEDIE: Bakrus og hjemmelagde superhelter

Fra innspillingen av The Hangover Part III

THE HANGOVER PART III
Premiere: 24. mai

Ingen bryllup i sikte. Ingen utdrikningslag. Når The Wolfpack møtes igjen, hva kan gå galt? I slutten av mai er det duket for den store finalen i Hangover-serien og siste en siste roadtrip for Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Doug (Justin Bartha) og Alan (Zack Galifianakis).

Se de første bildene: Welcome back, Wolfpack!

Jim Carrey og Aaron Johnson i Kick-Ass 2
Jim Carrey og Aaron Johnson i Kick-Ass 2

KICK-ASS 2
Premiere: 19. juli

Vår mann Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) inspirerer en helg haug med amatørsuperhelter, som ledes av Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey). Red Mist er sulten på hevn og bare Hit Girl (Chloe Moretz) kan beskytte de nybakte superheltene.

Les også: Aaron Johnson blør for rollene

SUPERHELTER: aka Clark Kent og Logan

Henry Cavill og Amy Adams i Man of Steel

MAN OF STEEL
Premiere: 21. juni

I sommer kommer endelig Supermann tilbake på lerretet, verdens mest kjente superhelt. Under Zack Snyders regi, og med Christopher Nolan som produsent, skal vi møte en mørkere versjon av helten, som spilles av Henry Cavill. Ekstra spennende: får vi en liten smakebit på den kommende Justice League-filmen?

Les også: Bale i samtaler om Batman-rollen i Justice League

Hugh Jackman i The Wolverine
Hugh Jackman i The Wolverine

THE WOLVERINE
Premiere: 26. juli

Mutantent i Hugh Jackmans skikkelse befinner seg nå i Japan, hvor han må møte sin nemesis i en kamp som skap utfordre ham både fysisk og psykisk. Og som vil forandre ham for alltid. Vi er spente på om det også kommer en liten forsmak på den kommende "X-Men: Days of Future Past".

Les også: Wolverine er med i neste X-Men

FAMILIEFILM: Monstre og skogens hemmeligheter

Mary Katherine i Epic

EPIC
Premiere: 7. juni

Folkene bak Istid-filmene er klar med ny animasjonsfilm i sommer. Her skal vi bli kjent med en ung jente som på mystisk vis transporteres inn i skogens hemmelige rike. Sammen med en gjeng snodige karakterer må hun kjempe mot onde krefter for å redde deres verden... og vår.

Se også: Første glimt av Epic


Grusomme meg 2

GRUSOMME MEG 2
Premiere: 5. juli

De tullete små figurene fra "Grusomme meg" er tilbake sammen med Gru, jentene og Dr. Nefario. Hva de skal finne på denne gangen vet vi ikke enda, men her er en liten forsmak på hva vi har i vente.

Se også: Den første teasertraileren

Sulley og Mike i Monsteruniversitetet
Sulley og Mike i Monsteruniversitetet

MONSTERUNIVERSITETET
Premiere: 2. august

Pixar er også på banen med animasjonsfilm i sommer, og denne gangen er det monstrene vi kjenner fra "Monsterbedriften" som står for tur. Vi blir med tilbake til deres glade universitetsdager, en tid da Mike og Sully var rivaler.

Se også: Den første traileren til Monsteruniversitetet

Med forbehold om endring av premieredatoer.


Se også: Stor sommerfilmguide!