10 filmer vi gleder oss til...

... på grunn av traileren!

I oktober i fjor listet vi opp 10 filmer vi gledet oss til basert på traileren. Noen innfridde, andre skuffet og noen gleder vi oss fortsatt til.Nå tar vi en ny runde og plukker ut 10 interessante trailere.

Hva er det som gjør en trailer god? Det kan være så mangt, men helst skal den skille seg litt fra den typiske traileroppbyggingen og ikke røpe for mye av handlingen, men likevel lette nok på sløret til at vi dras inn i universet og blir sultne på mer. Viktigst av alt: man må sitte igjen med følelsen av at dette er en film man ikke kan gå glipp av.

Her er 10 trailere til kommende kinofilmer som skaper ekstra store forventninger:

Shia LaBeouf og Evan Rachel Wood i The Necessary Death of Charlie Countryman
Shia LaBeouf og Evan Rachel Wood i The Necessary Death of Charlie Countryman

THE NECESSARY DEATH OF CHARLIE COUNTRYMAN
Premiere: 13. september

Se traileren her

Grepet med å fokusere på det som ser ut til å være én og samme scene funker veldig bra i denne stemningsfulle teasertraileren. Vi blir litt kjent med (og nysgjerrig på) de sprø, sjarmerende karakterene og får med en gang en forelskafølelse. Før den brå slutten.

Chloe Moretz i gjeninnspillingen Carrie (2013)
Chloe Moretz i gjeninnspillingen Carrie (2013)

CARRIE
Premiere: 15. november

Se teasertraileren her

En smart teaser, som gir en smakebit på etterspillet til det grusomme vi vet skal skje. I utgangspunktet var vi litt skeptiske til gjeninnspillingen av skrekklassikeren fra 1976, men denne traileren tilsier at de vet hva de gjør. Dessuten har vi stor tro på regissør Kimberly Peirce, og en følelse av at Chloe Moretz vil makte å fylle Sissy Spaceks bloddryppende sko på en god måte.

Will Ferrel som Ron Burgundy i Anchorman 2
Will Ferrel som Ron Burgundy i Anchorman 2

ANCHORMAN: THE LEGEND CONTINUES
Premiere: 3. desember

Se traileren her

Denne er nok morsomst hvis du har sett den første filmen! "Hey, America. Did you miss my hot breath in your ear?" Og vi velger å tro Will Ferrell når han prøver overbevise oss: "Look: It's gonna be a fun movie!"

Benedict Cumberbatch i Star Trek: Into Darkness
Benedict Cumberbatch i Star Trek: Into Darkness

Se traileren her

Formen på traileren er kanskje ikke revolusjonernde, med sin lens flare, slow-motion og voice over, med det er velgjort og det fungerer. Vi blir spesielt nysgjerrige på å se mer av Benedict Cumberbatch, som vi mistenker blir glimrende i rollen som skurk.

Ben Affleck og Rachel McAdams i Terrence Malicks To the Wonder
Ben Affleck og Rachel McAdams i Terrence Malicks To the Wonder

TO THE WONDER
Premiere: 24. mai

Se traileren her

Terrence Malick har plutselig blitt produktiv og traileren til hans nye film gjør oss nok en gang nysgjerrige på det han lager. Det er tematisk ambisiøst, poetisk og fylt av vakre bilder, akkompagnert av store ord og stor musikk. Vi gleder oss til nok en sanselig Malick-opplevelse. Og: ingen kan filme en åker som Terrence Malick!

Armie Hammer og Johnny Depp i Lone Ranger
Armie Hammer og Johnny Depp i Lone Ranger

LONE RANGER
Premiere: 3. juli

Se traileren her

Denne traileren til storfilmen "Lone Ranger" er velprodusert og teknisk gjennomført til punkt og prikke. En bra introduksjon av karakterne, glitrende foto og fint tempo. Guden av sære karakterer, Johnny Depp, er fått en ny rolle å leke seg med og vi gleder oss til å bli kjent en helt ny utgave av Tonto.

Los amantes pasajeros (I'm So Excited)
Los amantes pasajeros (I'm So Excited)

LOS AMANTES PASAJEROS
Planlagt premiere: september 2013

Se traileren her

Hva i all verden er dette? Hva handler filmen om? Vi aner ikke, men vi er nysgjerrige på mer. Det skader selvsagt heller ikke at det er selveste Pedro Almodovars nye film det er snakk om. Han overrasker alltid med sine universer, og denne gangen er det tydeligvis showlystne flyverter vi skal bli kjent med.

Ashley Benson, Selena Gomez, Vanessa Hudgens og Rachel Korine i Spring Breakers

SPRING BREAKERS
Premiere: 12. april

Se traileren her

Velkommen til den rake motsetningen til Terrence Malick, Harmony Korine - filmensbransjens enfant terrible. Traileren til hans nye film er rytmisk, pumpende, fargerik og politisk ukorrekt så det holder. Vi liker den forstyrrede castingen - har du noen gang sett Selena Gomez og Vanessa Hudgens slik? Eller James Franco som white trash-gangster med gulltenner og fletter?

Denis Lavant i Holy Motors

HOLY MOTORS
Premiere: 29. mars

Se traileren her

Traileren til denne festivalsnakkisen bærer bud om en meget absurd film, med underlige karakterer og merkelige vendinger. Den røper lite av hva som faktisk skjer, i alle fall greier ikke vi å pusle bitene sammen, med den slår an tonen umiddelbart og drar oss inn i regissør Léos Carax merksnodige verden. Veldig kul musikkbruk.

Sarah Polley og faren i Stories We Tell

STORIES WE TELL
Premiere: 22. mars

Se traileren her

Her bærer traileren bud om en varm og nær feelgood dokumentar, som skal fortelle historien om regissør Sarah Polleys familie. Om minnene vi deler og historiene vi forteller hverandre og hva som egentlig er sannheten. Fin miks av gamle familiefilmer, intervjuer og innblikk bak kamera, som også er med på å fortelle historien om historiene man forteller (hvis dere skjønner?).

Med forbehold om endring av premieredatoer.