Elijah Wood i Maniac

Elijah Wood gjør hamskifte

Elijah Wood forbinder vi først og fremst med den godmodige Frodo i «Ringenes Herre»-filmene. Men nå dukker han opp i en rolle som vil sjokkere fansen.

Det er regissøren av filmen «Maniac», Frank Khalfoun, som sier dette.

I filmen spiller nemlig «Hobbiten»-aktuelle Elijah Wood en forstyrret seriemorder, og rollen kan komme til å sjokkere fansen da den skiller seg så til de grader fra Frodo-rollen. Khalfoun sier til BANG Showbiz:

– Han er hele pakka når det gjelder «the good guy». Vanligvis kan en skuespillers bakgrunn stå i veien og ødelegge for karakteren, men han er en så hjertegod type at jeg ikke kunne vente med å gjøre ham om til et grusomt uhyre. Regissøren legger til:

– Jeg tror fansen blir sjokkert, de også, og det bringer inn ekstra sjokkelementer til filmen.
Elijah Wood i Maniac
Elijah Wood i Maniac

Slasher-filmens innhold har vist seg å skape reaksjoner. Enkelte publikummere som har fått prøvetitte på det hele, har kastet opp, men Khalfoun ser reaksjonene som et kompliment.

Han sier: – Vi hadde en visning her i Los Angeles hvor noen besvimte, noe jeg ga meg selv en klapp på skulderen for. Filmen skal krype inn i deg og gi deg en annerledes følelse av gys; Den skal skape en mer kvalmende frykt.

Han utbroderer: – Du får muligheten til å føle det kvalmende ved å begå kriminalitet, i stedet for at det glorifiseres i den hensikt å gjøre filmen morsom eller spennende. Publikum får for første gang oppleve hvor sykt det er å begå drap. Jeg vil påstå at vi kommer med et virkelig standpunkt når det gjelder seriemordere.

Filmen viser for tiden mest på festivaler, og er foreløpig ikke i norsk kinodistribusjon.