Simon Baker i The Mentalist sesong 5

«The Mentalist» tar komiavbrekk

Simon Baker (43) gleder seg til «The Mentalist» – og karrieren som kjekkas – er over. Nå satser han på humor.

Australske Baker har fått sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame og er for tiden aktuell med komedien «I Give It a Year» (norgespremiere 22. mars).

Her spiller han en glatt rik smukkas, ikke ulik rollefiguren sin som sjekket opp Anne Hathaway i 2006-slageren «The Devil Wears Prada».

Men først og fremst forbindes Baker med TV3-serien «The Mentalist» – så lenge det varer. Når NTB treffer ham, hinter han om at den planlagte sjette sesongen kan bli den siste.

– Selv om det fortsatt er gøy iblant, er det en utfordring å holde det friskt og levende, innrømmer Baker.

– Og straks vi har bestemt oss for å slutte, enten vi holder det gående én eller to sesonger til, tror jeg det vil gi oss ny energi. Da kan vi runde av historien på verdig vis.

Simon Baker, Anna Faris, Rose Byrne og Rafe Spall i I Give It a Year
Simon Baker, Anna Faris, Rose Byrne og Rafe Spall i I Give It a Year

– Noe nytt

«I Give It a Year» er regissert av debutanten Dan Mazer, mest kjent for samarbeidet med Sacha Baron Cohen. Handlingen kretser rundt Josh (Rafe Spall) og Nat (Rose Byrne), to urbane briter som formelig kaster seg inn i ekteskapet.

Bryllupsløftene blir satt på prøve idet krølltoppen og millionærarvingen Guy legger an på sistnevnte, uvitende om at hun er gift.

– De fleste romcom-manuskripter er trøtte greier, hevder Baker, og legger til:

– Dette var noe nytt. Dan styrer mot alle klisjeene vi har sett, snur dem på hodet og gir dem en moderne touch. Jeg synes det er morsomt når noen våger å tøye sjangeren.

– Hvorfor er «The Mentalist» blitt så populær?

– Jeg skulle ønske jeg visste det. Teorien min er at det skyldes balansen mellom humor og alvor, samt at skikkelsen er sympatisk. Vi bruker ikke vitenskap for å løse krimgåtene – det går mer på å lese folk.