Gåten Ragnarok

Se den første traileren til Gåten Ragnarok!

Ny norsk storfilm i høst.

I 1904 åpnes en tusen år gammel vikinggrav i Tønsberg. Ut av historiens mørke avdekkes Osebergskipet. Verdens aller største vikingfunn er et faktum. Men Oseberggraven skulle vise seg å inneholde flere spørsmål enn svar: Hvem var de to kvinnene som lå begravet i skipet? Hva forestiller de fem dyrehodene som ble funnet i graven, og hva ble de brukt til? Og ikke minst; hva mente våre forfedre med den eneste runeteksten de etterlot i graven? Ni små runer som gåtefullt sier: ”MENNESKET VET LITE”.

Se traileren!

Arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) klarer ikke å slippe taket i disse mysteriene. Når han så finner spor som peker mot den største myten av alle - Myten om Ragnarok - legger Sigurd ut på et eventyr for å finne sannheten. Sammen med sine kollegaer og to barn går reisen til Finnmark og inn i "Ingenmannsland" mellom Norge og Russland hvor intet menneske har ferdes i moderne tid. Gamle runer får ny mening når hemmeligheten de avdekker viser seg å være større og mer dramatisk enn noen kunne drømt om.

Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen i Gåten Ragnarok
Nicolai Cleve Broch og Pål Sverre Hagen i Gåten Ragnarok

Norges Indiana Jones?

"Gåten Ragnarok" ser ut til å bli en spektakulær eventyrfilm basert på unik norsk historie og verdens største vikingfunn. I de mest sentrale rollene ser vi Pål Sverre Hagen, Nicolai Cleve Broch, Bjørn Sundquist og Sofia Helin, kjent fra TV-serien "Broen".

Filmen får premiere 4. oktober.