Mads Mikkelsen som Dr. Hannibal Lecter i TV-serien Hannibal

Mikkelsens Hannibal byr på mord og chianti

I TV-serien «Hannibal» tar Mads Mikkelsen over paraderollen til Anthony Hopkins som hele verdens favorittkannibal. – Jeg tenkte bare «no more fear», sier den danske skuespilleren.

Å forsøke å måle seg med Hopkins kan skremme selv en tidligere James Bond-skurk. Men Mads Mikkelsen sammenligner oppdraget med å spille Hannibal Lecter i en ny TV-serie med en annen blodig klassiker, nemlig «Hamlet».

– Man bestemmer seg for å gjøre sin egen versjon. Anthony Hopkins var prefekt til rollen og det er ikke mulig å kopiere ham. Heldigvis utspiller handlingen i serien seg tidsmessig før handlingen i «Nattsvermeren», sier Mikkelsen.

Mads Mikkelsen skal spille en ung Hannibal Lecter
Mads Mikkelsen skal spille en ung Hannibal Lecter

Se traileren på "Hannibal" her!

God kritikk

Dramatikken spinner rundt FBI-etterforskeren Will Graham (spilt av Hugh Dancy) og hans spirende vennskap med psykiateren Hannibal Lecter, som hjelper ham med arbeidet.

At psykiateren er en seriemorder vet bare publikum, derfor kan man også si at «Hannibal» har noe felles med TV-serien «Dexter».

«Hannibal» får norsk premiere på TVNorge 18. april. I USA har TV-serien fått god kritikk for ekkel stemning. Flere anmeldere løftet fram nettopp Mads Mikkelsens nedtonede portrett av seriemorderen som særlig vellykket. Selv likte Mikkelsen rollen godt.

– Det er kjempegøy å spille psykopat. Eller, han er egentlig ren ondskap men samtidig har han mange og varierte følelser, og han hater alt som er banalt. Han er svært interessant, og glad i vin og å lage god mat.

– Det blir en og annen chianti med tilbehør?

– Selvfølgelig.

Dansk Western

Mikkelsen mener videre at Los Angeles er en fantastisk by å jobbe i.

– Jeg har vært her i LA hvert år i sju år, samtidig kan jeg jobber hjemme i Danmark og andre steder i Europa, innenfor mange ulike sjangre. Det er fantastisk.

I løpet av våren skal han for det meste oppholde seg i Sør-Afrika der han sammen med broren, Lars Mikkelsen, som også er skuespiller, skal spille i en dansk westernfilm.

«Salvation» spilles inn på engelsk og utspiller seg i det ville vesten på 1870-tallet: – Det er en klassisk hevnhistorie der jeg må rydde opp i litt kaos, røper skuespilleren videre.

Les mer om TV-serier