Vegar Hoel i Død snø

Wirkola lover blod, gørr – og russerzombier attpå

Natt til tirsdag startet innspillingen av de første scenene til «Død Snø 2» i Russeluft, Alta. – Etter Hollywood er dette som å slippe fri igjen, sier regissør Tommy Wirkola til NRK.

Etter sin foreløpig første Hollywood-produksjon, «Hansel & Gretel: Witch Hunters», får han endelig gjøre som han vil igjen. Til NRK Nordnytt røper han hva kinopublikum har i vente når nazizombiene vender tilbake til lerretet:

– Filmen begynner akkurat der den forrige slutter. Vår helt Martin har satt seg inn i bilen, han tror han har kommet seg unna, så finner han en mynt på gulvet som tilhørte nazistene. Da skjønner han at det ikke er ferdig helt ennå. I det han skjønner det, blir ruta slått inn av hovedzombien Herzog

, sier Wirkola.

Les også: Wirkola Hollywood-style

Tommy Wirkola
Tommy Wirkola

Denne gangen har filmteamet tatt det «helt ut» med et ambisiøst manus.

– Jeg overdriver ikke. Det manuset vi har for «Død snø 2» er til tider crazy, det er ganske ekstreme ting blandet med veldig ekstrem humor og vi tar den virkelig helt ut denne gangen, forteller regissøren entusiastisk til nettstedet, og tror han får «rast litt fra seg når det gjelder blod og gørr».

Nazizombier i Død snø
Nazizombier i Død snø

Russiske zombier

For oppfølgeren blir om mulig enda blodigere enn første film. Dennes nazizombier får i nummer to selskap av russiske zombier, og det Wirkola kaller «en liten reprise av verdenskrigen til slutt».

– Vi gir alt vi har i denne, så om det blir bra så kan man gjøre litt andre ting senere, sier han og forklarer at i motsetning til Hollywood kan han gjøre akkurat det han vil.

«Død snø 2» spilles inn på engelsk og norsk samtidig, og filmteamet håper på internasjonal lansering og «stor kinolansering» i England og USA. Budsjettet er på rundt 35 millioner kroner, der forgjengerens var 15-16 millioner.

De har også tre – foreløpig ikke navngitte – amerikanske skuespillere på laget. For kontrakter er ikke skrevet, men Wirkola bekrefter at det blir «noen kjente fjes» å se.