Leonardo DiCaprio i Tarantinos Django Unchained

Tarantino tørker blod for Kina

Quentin Tarantino må gjøre atskillige grep med sin voldswestern «Django Unchained» for å gjøre innpass i Kina.

Han må tørke vekk atskillig blod og gørr, og gjøre de gjenværende blodflekkene mørkere og mer dempet i fargen, melder The Guardian.

I mars meldte Weinstein Company at den Oscar-vinnende filmen "Django Unchained" vil bli Quentin Tarantinos første som får offisielt innpass på det viktigere kinomarkedet i Kina.

Nå avsløres det at Tarantino selv er i gang med ryddearbeidet.

Quentin Tarantino spiller også selv en liten rolle i Django Unchained
Quentin Tarantino spiller også selv en liten rolle i Django Unchained

– Det vi kaller blodbad og vold er bare et middel som tjener filmens formål. Disse mindre justeringene vil ikke virke inn på filmens grunnkvalitet. Quentin vet hvordan han skal justere det, og det er nødvendig at han selv gjør det, sier Zhang Miao i den kinesiske avdelingen av Sony til avisen Southern Metropolis Daily.

Han hevder at Tarantino anser endringene som «fremskritt, ikke kompromiss», og nødvendige for å hjelpe filmen hans til å nå forskjellige markeder.

Det antydes videre at «Django Unchained» går mot premiere denne uken på kinesiske kinoer. Kanskje går det mot en full aksept av filmmakeren i Kina:

Samme dag, 11. april, skal også Tarantinos 1997-film «Jackie Brown» vises for første – og eneste – gang i regi av det statlige, kinesiske filmarkivet. Mens «Sin City» fra 2005, som Tarantino produserte for Robert Rodriguez, Kina-debuterer dagen etter.