Den fantastiske Mikkel Rev

Ukas anbefaling er Wes Andersons Oscar-nominerte animasjonsperle fra 2009.

Humor, herlig dialog, småsprø karakterer, en supersøt historie - for ikke å snakke om Wes Andersons varme univers og Alexandre Desplats geniale filmmusikk - "Den fantastiske Mikkel Rev" ("Fantastic Mr. Fox") er en film alle bør få med seg. Feelgood på høyt nivå.

Den fantastiske Mikkel Rev

OM FILMEN

Vi møter smarte Mr. Fox, en urban men rebelsk rev som ikke greier å motstå sine ville instinkter om hønsejakt og slue planer.

Se traileren her

Filmen er stemmegitt av storheter som George Clooney, Meryl Streep og Bill Murray og basert på Roald Dahls barnebok med samme navn. Med stop-motion-teknikk skiller den seg fra andre animasjonsfilmer og bringer et annerledes og sjarmerende uttrykk til en sjanger som ellers domineres av actionfylte 3D-eventyr.

Lille, rare, hissige Ash og perfekte, talentfulle, rolige Kristofferson
Lille, rare, hissige Ash og perfekte, talentfulle, rolige Kristofferson

HØYDEPUNKTER

Filmen er stappfull av vidunderlige scener og små øyeblikk, som for eksempel den stille forsoningen mellom Ash og hans (intetanende) rival og fetter Kristofferson en kveld de skal legge seg og blir sittende å se på togbanen sammen. Med denne søte musikken til:

Et annet høydepunkt er gjesteopptredenen fra Pulps Jarvis Cocker, som drar en liten låt rundt leirbålet og kun har en eneste replikk: "Just... just making it up as I went- as I went along, really."