Henry Cavill i Man of Steel

Man of Steel legger grunnlaget for en rekke nye superheltfilmer fra DC Comics

Åpner til og med for en link til Nolans Batman-trilogi.

Marvel er allerede godt i gang å lage et sammenhengende filmatisk univers for sine superhelter, og historiene til Iron Man, Captain America, Thor, Hulken og co flettes sammen både i "The Avengers"-filmene og de respektive superheltenes tittelfilmer.

Marvels superhelter jobber allerede sammen. Snart skal Batman, Supermann og co gjøre det samme.
Marvels superhelter jobber allerede sammen. Snart skal Batman, Supermann og co gjøre det samme.

Nå jobber DC Comics med det samme, og først ut er sommerens "Man of Steel". Den markerer ikke bare gjenfødelsen av tidenes største superhelt (Supermann!), men skal også lede opp til en rekke nye filmer med DC Comics' superhelter.

Warner-sjefen Jeff Robinov lettet litt på sløret om sine fremtidige planer i et intervju med Entertainment Weekly, hvor han blant annet forteller om "Man of Steel":

"Den legger an tonen for hvordan filmene blir fremover. Og er definitivt det første steget."

Man har lenge visst at Warner har store planer med DC Comics-heltene, men det mange har vært spente på er om Zack Snyders Supermann-film (som Christopher Nolan produserer) vil referere til de andre heltene. På spørsmål om det svarer Robinov følgende:

"Det Zack og Chris har gjort med denne filmen er at de har gjort det mulig å introdusere andre karakterer i det samme universet."

Vi tolker det som minst et tydelig hint om andre karakterer, om vi ikke får se de fullt ut.

Og her kommer det mest interessante:

På spørsmål om Nolans Batman-filmer er fullstendig isolerte, såkalt stand-alone, filmer som står på egne ben, svarer Warner-sjefen følgende:

"Det gjør de. Eller det gjorde de. Hvor vi går i fremtiden er en helt annen samtale."

Interessant endring på tiden av verbet der.

Får vi se deg igjen, Nolans Batman (Christian Bale)?

Robinov er imidlertid rask med å si at dette ikke betyr at Christopher Nolan skal lage "Justice League" med Christian Bale som Batman (selv om vi fortsatt håper det kan skje!). Men en eller annen form for sammenheng med Nolans Gotham City og kommende DC Comics-filmer er en spennende tanke.

To be continued...

Alt om superheltfilmene her