Promo Iron Man 3

Funfacts om Iron Man 3

10 ting du kanskje ikke visste om den nyeste superheltfilmen.

Om kort tid viser en av våre favoritt superhelter seg på lerretet i "Iron Man 3". Varm opp med disse funfactene du (kanskje) ikke visste om filmserien:

NB: Mulige spoilers!

Les også: 5 grunner til å glede seg til Iron Man 3

1: Filmene om Iron Man er basert på tegneserien av Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber og Jack Kirby. Iron Man dukket for første gang opp i 1963 i Tales of Suspence (#39).

2: "Iron Man 3" blander to hendelsesforløp fra tegneserien: ett der vi finner skurken The Mandarin, og ett fra The Extremis' , der mennesker får evnen til å forbedre sin egen biologi.

3: Det er tredje gang Robert Downey Jr. spiller Tony Stark i en egen film om Iron Man, og andre gang han samarbeider med regissør Shane Black. De har tidligere jobbet sammen på "Kiss Kiss Bang Bang".

Gwyneth Paltrow som Pepper Potts i Iron Man 3

4: I film nummer 3 er det første gang Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) ikler seg drakta til Iron Man.

5: Det tok lang tid å finne den lille gutten som hjelper Tony Stark. Valget falt til slutt på 11 år gamle Ty Simpkins, og Downey Jr. skal selv ha ringt ham for å fortelle at han fikk rollen.

6: Etter attentatet i New York i "The Avengers" besluttet den amerikanske presidenten at nasjonen hadde behov for et våpen til å forsvare landet. Dette "våpenet" dukker opp i "Iron Man 3": Rhodes (Don Cheadle) ikler seg en modernisert War Machine- utrustning, omdøpes til The Iron Patriot og sendes ut på oppdrag for presidenten.

7: I "The Avengers" er Tonys drakt merket Nr. 7. I begynnelsen av "Iron Man 3" er den merket Nr. 42, en drakt som tillater at enkeltdeler kan komme flyvende og feste seg på ham. Nr. 42 er dog bare en prototyp.

Sir Ben Kingsley som Mandarin i Iron Man 3

8: Russel Bobbit som er rekvisittansvarlig brukte hele to måneder på å lage ringene The Mandarin har på seg (10 stykker). Hver enkelt ring har en sten som er malt individuelt.

9: Det tok 16 uker å bygge kulissene til Stark Mansion.

10: "Iron Man 3" er den første filmen Robert Downey Jr. og Sir Ben Kingsley gjør sammen. De har dog til felles at de begge tidligere har hatt biografiske roller i filmer av Richard Attenborough (Chaplin og Gandhi).

Kilde: kino.dk