Diane Keaton og Woody Allen i Annie Hall

Annie Hall

Ukens anbefaling er Woody Allens store gjennombrudd som regissør.

Mitt møte med Woody Allen startet med hans nyeste filmer - "Match Point", "Vicky Cristina Barcelona", "You Will Meet a Tall Dark Stranger" og så videre.

Spenningen var derfor stor da jeg skulle begi meg ut på klassikeren "Annie Hall", vel vitende om at filmskaperen har gjennomgått store forandringer siden 1977.

Se traileren her, dog den yter filmen lite rettferdighet.

Diane Keaton og Woody Allen fra filmen Annie Hall

Om filmen

Etter 15 år med psykoanalyse og to mislykkede ekteskap opplever Alvy Singer (Woody Allen) igjen den store kjærligheten.

Alvy er en vellykket jødisk komiker, men beskriver livet som delt mellom "the miserable and the horrible". Hans venn og manager Rob (Tony Roberts) introduserer ham for den vakre men overspente Annie Hall (Diane Keaton) og de innleder en stormfull og nervøs romanse som byr på mange festiligheter for oss seere.

"Annie Hall", eller på norsk: "Jeg og Annie - en nervøs romanse", er full av Woody Allens underfundige vittigheter om kjærlighet og død, sex og meningen med livet. Filmens lekne form gir Allen anledning til å snakke rett i kamera og hoppe fram og tilbake i tid. Den sistnevnte teknikken er inspirert av Ingmar Bergmans "Jordbærstedet".

Filmen vant fire av de fem mest prestisjefylte Oscar-statuettene i 1977: for beste film, regi, manus og kvinnelige hovedrolle. Woody Allen var ikke der for å motta prisene: han spilte klarinett på Michael's Pub i New York.

Diane Keaton og Woody Allen i Annie Hall

Jeg ble forelsket i filmen fra første stund, når Allen snakker rett i kamera med en humor man regelrett ler høylytt av. Diane Keaton er skjønn som den prøvende Annie, med sine underfundige klesstil, vi får biroller av Paul Simon og Sigourney Weaver, og filmen inneholder en uforglemmelig hummerscene som må ses!

"Annie Hall" ga definitivt mersmak til å se flere av Allens tidligere filmer.

Bonus: Christopher Walken har vært ung en gang! Han spiller Annies bror Duane.

Diane Keaton og Christopher Walken i Annie Hall