Leonardo DiCaprio i The Great Gatsby

Baz Luhrmann byr på feststemning i Den store Gatsby

Nyinnspillingen av Fitzgeralds "The Great Gatsby" bobler over av stjerner på rollelisten og lydsporet.

22. mai er det premiere på "Den store Gatsby", nyinnspillingen av F. Scott Fitzgeralds mesterlige bok The Great Gatsby. Med det gir mannen bak "Romeo + Julie" og "Moulin Rouge", Baz Luhrmann, oss en filmatisk fest det slår gnister av!

Stjernespekket

Regissør Baz Luhrmann er kjent for sine pompøse filmatiseringer, og alle som liker hans fargesprakende, lidenskapelige fortellerkunst har virkelig noe å se frem til. Rollelisten er fylt med storheter som Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton og Isla Fisher.

Carey Mulligan og Joel Edgerton i The Great Gatsby
Carey Mulligan og Joel Edgerton i The Great Gatsby

Også filmens lydspor bærer preg av å være i verdensklasse. Artister som Jay-Z, Lana Del Rey, Florence and the Machine, The xx og will.i.am bidrar med nye låter, mens vi også får presentert en rekke nyinnspillinger. Blant annet gjør Emeli Sandé en forrykende versjon av Beyoncés "Crazy in Love". Også Amy Winehous' "Back to Black" blir å høre i ny versjon, da av ingen ringere enn André 3000 og Beyoncé.

Lydsporet har allerede rukket å bli heftig debattert, da filmens historie er lagt til 1920-tallet, mens musikken har fått en radikal oppgradering med innslag av trance og dubstep (!). Det er selveste Jay-Z som er produsent, og vi spår at låtene vil slå an!

Lad opp til en festaften på kino med disse smakebitene!

"Den store Gatsby" får premiere over hele landet onsdag 22. mai. Kinobillettene finner du her!