Henry Cavill er Supermann i Man of Steel

It's a bird... It's a plane... It's Superman!

Det er ikke hvilke som helst sko Henry Cavill skal fylle når han nå trer inn i rollen som Clark Kent aka Supermann i "Man of Steel".

Superhelten over alle superhelter er her igjen. Vi snakker selvfølgelig om Supermann.

Med premiereklare "Man of Steel" gir Zack Snyder og Christopher Nolan oss sin versjon av helten så mange drømmer om å være. Mannen som fikk jobben med å fylle helterollen er Henry Cavill.

Les også: Norske menn vil være Supermann

Cooper Timberline som Clark Kent i Man of Steel
Cooper Timberline som Clark Kent i Man of Steel

Kal-El / Clark Kent / Supermann

Britiske Henry Cavill gikk den tunge veien via flere runder med auditions før det ble bestemt at han var mannen de lette etter. Med kun mindre roller i "Greven av Monte Cristo" og TV-serien "The Tudors" på CV'en kan man trygt påstå han nå står ovenfor et gjennombrudd. Og det i rollen som mannen med aliaset Clark Kent, Kal-El og til slutt Supermann.

Les også: 5 grunner til å glede seg til Man of Steel

Supermann-karakteren har vist seg i en rekke versjoner fra tegneseriens spede start via TV-serie, filmversjoner på 40-tallet og frem til siste forsøk i 2006 i "Superman Returns". Nå er det mektige krefter i sving idet Zack Snyder (Watchmen) og Christopher Nolan (The Dark Knight-trilogien) børster støv av den kappekledde helten.

Les også: Minst tre filmer med Supermann

Henry Cavill i Man of Steel
Henry Cavill i Man of Steel

Henry Cavill gjennomgikk en heftig opptreningsperiode i forkant av innspillingen, og sies å ha lagt på seg over 10 kilo i ren muskelmasse for rollen. Om han nå er fysisk og mentalt klar for Supermann-rollen får han bevise når "Man of Steel" har norgespremiere onsdag 19. juni.

Les alt om superheltfilmer på våre temasider