David Duchovny som Fox Mulder og Gillian Anderson som Dana Scully fra X-Files

Mulder og Scully feiret «X-Files»-jubileum

Det var stor stemning på Comic-Con-messen i San Diego da 20-årsjubileet til «X-Files»-serien ble feiret torsdag – med agentene Mulder og Scully i spissen.

For skuespillerne David Duchovny og Gillian Anderson møtte opp, og uttalte seg friskt blant annet om hva som ville skje om deres to rollefigurer gjorde noe som aldri skjedde i TV-serien eller de påfølgende filmene – nemlig gikk på date.

– Ha sex, svarte Anderson kjapt på spørsmålet, mens Duchovny var en smule mer reservert og tilføyde: – Og kanskje spise middag?

Agent Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) i X-files The Movie 2

Gillian Anderson var også like klar i talen på at det for hennes del er helt uaktuelt å vende tilbake til fjernsynsskjermen med mer «X-Files». Den opprinnelige serien hadde premiere i september 1993, og det endte med 202 episoder fordelt på ni sesonger.

Det ble også laget to kinofilmer, «The X-Files» i 1998 og «The X-Files: I Want to Believe» i 2008. Og her var det at Anderson skapte visse forhåpninger blant blodfansen da hun etter å ha skutt ned TV-mulighetene tilføyde, til stor jubel blant publikum:

– Men en film ville vært strålende!