The Dark Knight Rises

6 kandidater til Batman-jobben

Katta er ute av sekken: Supermann møter Batman i "Man of Steel 2".

Men hvem i all verden kan spille Batman etter Christian Bale?
 

Nettet flommer over av spekulasjoner om hvorvidt Batman blir en venn, eller uvenn, av Supermann når de to møtes på lerretet i 2015.
 

Svaret er det kun regissør Zack Snyder og hans crew som sitter på. Kanskje har de også allerede sett seg ut hvem som skal spille flaggermusmannen, men vi tillater oss å lage en liste over kandidater de bør vurdere uansett.

 

Disse 6 kandidatene har potensiale til å fylle Christian Bales sko:

 1. Jake Gyllenhaal i Zodiac

  Jake Gyllenhaal

  Gyllenhaal var på audition til rollen som Batman i forkant av "Batman Begins", og sies å ha vært manusforfatter David S. Goyers favorittkandidat.


  Som kjent var det Christopher Nolans førstevalg, Christian Bale, som kapret rollen, men vi kan godt forstå hvorfor Jake Gyllenhaal var oppe til vurdering: Han ville hvertfall gjort det godt i rollen som Bruce Wayne.
  Med litt superhelt-trening har vi troen på at han kunne passet som Batman også.

 2. Joseph Gordon-Levitt i The Dark Knight Rises

  Joseph Gordon-Levitt

  Etter premieren på "The Dark Knight Rises" var vi skråsikre på at Joseph Gordon-Levitt, i en eller annen form, skulle ta over som Batman.


  Kort tid etter gikk han selv ut og avkreftet dette, men vi tviholder på håpet om at det kun var tull, og ser gjerne at Snyder og Nolan kobler sammen slutten på Dark Knight-trilogien med opptrappingen til Justice League ved å la Gordon-Levitt aka Robin ikle seg flaggermusdrakta.

 3. Luke Evans

  Luke Evans

  Luke Evans er ikke alt for kjent enda, men har alt som trengs for å spille superhelt. Han er passe playboy for Bruce Wayne, og tøff nok for Batman.


  Med "Clash of the Titans" og "Immortals" i bagasjen tviler vi ikke et øyeblikk på at han kan mestre de actionfylte scenene. Vi heier litt på denne briten!

 4. Karl Urban

  Karl Urban

  Erfaring som helt fikk Karl Urban i "Dredd". Alle som har sett han på film vet at han er intens, har det rette blikket og utseendemessig ville egnet seg svært godt.


  Vi tviler litt på at han går rett fra rollen som Judge Dredd til Batman, men blir heller ikke overrasket om det blir akkurat han som lander rollen.

 5. Joe Manganiello i True Blood

  Joe Manganiello

  True Blood- kjekkasen Joe Manganiello var oppe til vurdering for rollen som Supermann i "Man of Steel", så han er definitivt allerede inne på radaren.


  Med stuntene han gjorde i "Spider-Man" (2002) på CV'en vet vi at han mestrer innspillingene. I tillegg er han uforskammet kjekk og veltrent, og har den perfekte stemmen for den kappekledde helten. Joe har også selv uttalt at han er stor fan av Batman!

 6. Michael Fassbender i The Counselor

  Michael Fassbender

  Gi Michael Fassbender en rolle, og han nailer den, enten der er smal indiefilm eller Sci-Fi-blockbuster. Fassbender har definitivt det rette utseende, og er den perfekte kandidaten til å finne balansen mellom Bruce Wayne og Batman.


  Ta en titt på "X-Men: First Class" om du er i tvil.

 7. Christian Bale

  Vi innser det: Uansett hvor mange gode kandidater det finnes der ute, så er det bare én Batman for oss, og det er Christian Bale. No Bale - No Batman!

  Gjennom hele Dark Knight-trilogien har han gitt karakteren en dybde vi vanskelig kan se for oss at andre kan kopiere.

  Når det er sagt påstår Bale selv hardnakket at han har lagt Batman på hylla. Vi sår likevel tvil om disse uttalelsene, vel vitende om at han også bedyret at han kom til å nekte å gå på jobb dersom Robin dukket opp i Nolans univers. Noe han jo gjorde.

  Batman har gjennoppstått før. Nå er det din tur, Bale!