Charlie Hunnam og Rinko Kikuchi i Pacific Rim

Pacific Rim: en eksplosjon av alt!

Storslått møte mellom roboter og aliens!

Mange har ventet på dette. Fredag er det endelig premiere på "Pacific Rim", den episke fortellingen om møtet mellom aliens sultne på apokalypse, og mennesker sultne på livet. Regien er ved Guillermo Del Toro, som har mange andre store fortellinger på CV'en, blant annet "Pans Labyrint" og "Hellboy". Han har også skrevet manuset til "Hobbiten".

Verdens største slåsskamp?

I filmen "Pacific Rim" ser vi jorden langt frem i tid. Vi har alltid lurt på om det finnes liv på andre planeter, og endelig har vi fått svaret: bare ikke fra der vi forventet. Enorme alienmonstre, kalt Kaijuner steg opp fra en portal i havet. Vi skapte roboter, eller Jaegers for å kjempe imot, og holde dem i sjakk. Jaegerne er menneskestyrte, og pilotene befinner seg inne i robotene. Piloten går inn i hjernen til roboten, og styrer det derifra. Men man trengte mer menneskelig kraft. Dermed kom de på ideen med å la pilotene jobbe i team, hvor de sammen kan styre hjernen til en Jaeger.

Idris Elba i Pacific Rim

Men dette er ikke for hvem som helst. Om to piloter skal jobbe sammen i et slikt team må de dele hjerne, minner og tankeprosesser gjennom hele kampen: og det kan ikke hvem som helst gjøre. Man må ha en spesiell, og dypere kontakt for å kunne gjennomføre det. Ofte settes familiemedlemmer sammen: søsken, eller foreldre og barn. De blir piloter for Jaegerne. Det viser seg etterhvert at Kaijunene kan utvikle og forbedre seg fortere enn vi kan utvikle nye Jaegers, og det å holde dem unna menneskene og den totale ødeleggelsen som da vil følge, virker vanskeligere og vanskeligere.

Pacific Rim

Den tidligere flykapteienen Raleigh (Charlie Hunnam) pleide å styre en slik Jaeger sammen med sin bror de første årene av krigen. De var et drømmeteam, men etter et kraftig tilbakeslag for teamet, trakk Raleigh seg tilbake og begynte som bygningsarbeider istedet. Han er bestemt på å ikke ha noe mer med forsvaret å gjøre, til de plutselig tar kontakt med han igjen.

De trenger hans hjelp. I prosessen med å overtale han til å komme tilbake, møter han på forsker og lærling Mako Mori (Rinko Kikuchi). Mako er en svært intelligent ung kvinne, som ikke vil noe annet enn å få være en pilot på en Jaeger. Når de oppdager at de har nettopp en slik kontakt som trengs for å styre en Jaeger sammen, bestemmer de seg for å forsøke og ta opp kampen, akkurat idet det er klart for det siste, avgjørende slaget.

To actionfylte timer!

"Pacific Rim" er storslått. Er du på leting etter heseblesende action, monstrøse aliens som kjemper til døden mot roboter, liker du sci-fi? Ja, da er dette filmen for deg. En eksplosjon av spesialeffekter, slåssing, skyting, stormer, apokalypse og.. eksplosjoner i seg selv, egentlig.

Med mange morsomme bi-roller blir det ikke like intenst hele tiden, Charlie Day fra It's Always Sunny in Philadelphia og Burn Gorman fra blant annet The Dark Knight Rises og Game Of Thrones danner et fornøyelig team forskere. De er absolutt med på å bidra til at filmen også blir morsom, og at det blir pustepauser imellom de intense kampscenene! Så trekk inn i kinosalen fredag 2. august for premieren på "Pacific Rim"!

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her.