Supergirl

Disse heltene hintes det til i Man of Steel

DC Comics har lagt igjen en rekke små hint, såkalte eastereggs i "Man of Steel". Se hvilke her.

NB! Kan inneholde spoilere dersom du ikke har sett "Man of Steel".

Oppladning til Justice League

Marvel ladet opp mot sitt komplette superhelt-arsenal i "The Avengers" i lang tid. Nå følger DC Comics den samme suksessoppskriften.

Etter lovnaden om "Justice League", DC Comics' svar på Avengers, og nyheten om at Supermann møter Batman allerede i 2015, da i Ben Afflecks skikkelse, er det bare å gå "Man of Steel" etter sømmene på leting etter hint om hvilke andre helter vi kan forvente å få se.

Les også: Superheltfilmer i 2013 og fremover

Med hjelp fra internetts mange nysgjerrige fanboys, har vi funnet frem til de mest interresante eastereggsene i "Man of Steel". Det er et hav å ta av, men disse gjør oss ekstra gira:

Wayne Enterprises
Wayne Enterprises

WAYNE ENTERPRISES / BRUCE WAYNE

At Supermann skal møte selveste Batman er ingen nyhet i seg selv. Det skal skje allerede i film nummer to fra Snyder, "Man of Steel 2". Forrige uke ble også skuespilleren som skal bekle flaggermusdrakta annonsert - Ben Affleck.

Det få visste var at hintene om Bruce Waynes tilstedeværelse i Supermanns univers var der allerede da "Man of Steel" hadde premiere.

I scenen er Supermann på kollisjonskurs med en satelitt. Om man fryser bildet vil man kunne se at satelitten faktisk er merket med Bruce Waynes firmas logo: Wayne Enterprises. Ergo er Wayne og hans entrepenørskap tilstede allerede der. Vi tipper at Wayne Enterprises vil spille en sentral rolle når de to superheltene skal introduseres for hverandre i "Man of Steel 2".

Les også: Supermann møter Batman i Man of Steel 2

Lexcorp i Man of Steel
Lexcorp i Man of Steel

LEXCORP / LEX LUTHOR

Skiltet til Lex Luthors firma, LexCorp, er kanskje det enkleste å få øye på i "Man of Steel". I tillegg blåses også en lastebil med den samme logoen opp i lufta i en av de mange kampscenene.

Hintet er så tydelig som det kan bli: Lex Luthor, Supermanns mest kjente menneskelige nemesis, er tilstede. Mektig er han også, om vi skal ta bygget på alvor. Ingen har sett tegn til Lex i egen person, men vi kan jo bare forestille oss hvilken mektig (og forbannet!) skikkelse som dukker opp i løpet av de neste filmene.

Tirsdag kveld ble også ryktet om at Breaking Bad-stjerna Bryan Cranston skal spille Lex Luthor sluppet.

Cyborg
Cyborg

CYBORG

Manusforfatter David S. Goyer og regissør Zack Snyder har flere ganger poengtert at Dark Knight-trilogien ikke befinner seg i samme univers som deres Supermann, men at karakteren Bruce Wayne i aller høyeste grad gjør det. Med andre ord åpnes det for at alle DC Comics-heltene kan befinne seg i samme univers, i en eller annen form.

Allerede lenge før noen turte å håpe på "Justice League" sa Goyer følgende:

"We mentioned S.T.A.R. Labsat one point, that’s kind of a connection toCyborg.”.

Cyborg er en karakter som til å begynne med var med i Teen Titans, men som i senere tegneserieversjoner er gjort til et fullverdig medlem av Justice League. I "Man of Steel" finner vi også faktisk Dr. Emil Hamilton på rollelisten, en karakter som fra tidligere er kjent for å jobbe for S.T.A.R Labs, laboratoriet som altså omgjorde Victor Stone til halvt mann -halvt maskin-helten Cyborg.

Skulle DC Comics ta steget fullt ut annser vi det for sannsynlig at nettopp Cyborg dukker opp.

Les også: Minst tre filmer med Supermann

Booster Gold
Booster Gold

BOOSTER GOLD OG BLAZE COMICS

Blaze Comics' skilter skal man ha argusøyne for å se i "Man of Steel", men enkelte har altså funnet det i en scene. Blaze Comics er historisk sett firmaet som publiserer tegneseriene om blant annet Booster Gold. Booster Gold er en helt som kan reise i tid, og han kan dermed være et godt kort å ha på hånden for Justice League.

Det lille hintet i "Man of Steel" er såpass vagt at det like gjerne kan være en spøk fra produksjonens side, eller et villspor. Vi håper likevel på å få se Booster Gold, rett og slett fordi han ville komplettert heltearsenalet.

Supergirl
Supergirl

SUPERGIRL

Det har vært lite snakk om Supergirls deltakelse i Justice League, og det ville nok vært en stor overraskelse om hun skulle dukke opp. Nettopp derfor er det så spennende at det kan være små hint om henne i "Man of Steel".

I en scene går Supermann gjennom Fortress of Solitude. Der passerer han noen oppbevaringsbokser for folk fra Krypton, hvorav minst én inneholder en mumifisert kropp. Ved siden av står en åpen - og den er tom. Hvem kan ha vært i den? Jo, Supergirl.

Produsent Deborah Snyder har av fans blitt konfrontert med dette, uten at hun ønsket å bekrefte eller avkrefte at det kunne være en åpning for å introdusere Supergirl på et senere tidspunkt. I en tegneserie er også faktisk Supergirl, aka Kara Zor-El, en av to eneste overlevende etter at Fortress of Solitude ankommer jorden.

Vil Supergirl vise seg nå som Supermann har gitt seg til kjenne? Vi håper det!

Aquaman
Aquaman

AQUAMAN

Aquaman er av mange karakterisert som utdatert, men han har potensiale til å gjennoppstå som mer enn bare en mann som svømmer med fisker. Warner Bros. har tidligere uttalt at de prioriterer å få Aquaman på lerretet igjen, muligens i en egen film. Dermed er det en åpning for å begynne å introdusere kongen av havet igjen.

I "Man of Steel" ser vi Supermann ramle i vannet idet han forsøker å redde folk fra en oljerigg som kollapser. Firmaet som eier oljeriggen er nøkkelen her: Merrecale Oil. Sjefen for selskapet, Jordan Wylie, har i tegneseriesammenheng hatt en rekke konfrontasjoner med Aquaman på grunn av ødeleggelsene oljeutslipp gjør i havet. I "Man of Steel" ser vi videre at Supermann faller i vannet, og i bakgrunnen skimtes to hvaler. Kan det være Aquaman som sendte hvalene for å redde Supermann?

Kun spekulasjoner

Hvorvidt eastereggsene bare er ren ønsketenkning fra fansens side, en spøk fra produksjonens side eller reelle hint vites ikke, men vi håper, og tror, at DC Comics og Warner Bros. har stålkontroll på hvordan de tenker å introdusere resten av heltene fremover.

Sommeren 2015 får vi muligens svar, når oppfølgeren til "Man of Steel" har premiere.