Scarlett Johansson som romvesen i Under the Skin

10 filmer vi er spente på!

Fra den 70. filmfestivalen i Venezia.

Verdens eldste internasjonale filmfestival går av stabelen 28. august og varer til 7. september. Festivalen ble grunnlagt av forretningsmannen og politikeren Giuseppe Volpi, og finner sted i historiske Palazzo del Cinema. Den er en av verdens mest prestisjefylte festivaler, og deler ut Gulløven, Sølvløven og Coppa Volpi til beste film, regissør og hovedrolleinnehaver.

Dette er filmene vi er mest nysgjerrige på fra årets program:

Sandra Bullock i Gravity
Sandra Bullock i Gravity

GRAVITY

To astronauter (George Clooney og Sandra Bullock) er forlatt i verdensrommet etter at romfergen deres blir ødelagt.

Åpningsfilmen regisseres av Alfonso Cuarón, som vant cinematografiprisen i Venezia for sin forrige film, "Menneskenes barn" (2006). Lovordene strømmer allerede fra twitrende journalister i Venezia.

Trailer

Norsk premiere 25. oktober

Nicolas Cage og Tye Sheridan i filmen Joe
Nicolas Cage og Tye Sheridan i filmen Joe

JOE

I Mississippi dannes et vennskap mellom en ung gutt (Tye Sheridan) og en eks-fange (Nicolas Cage).

Regissør David Gordon Green returnerer til filmlandskapet som gjorde han kjent. Etter komedier som "Pineapple Express" (2008) og "Your Highness" (2011) filmatiserer han romanen av Larry Brown, som han beskriver som "dark as fuck". Cage har gjort mange dårlige rollevalg de siste årene, men har fått mye god buzz rundt denne rolletolkningen.

Intervju med Nicolas Cage om Joe

Dakota Fanning i Night Moves
Dakota Fanning i Night Moves

NIGHT MOVES

Et rikingbarn (Dakota Fanning), en videregåendeavhopper (Jesse Eisenberg) og en tidligere marinejeger (Peter Sarsgaard) dras sammen i en øko-terroristisk plan for å sprenge et vannkraftverk.

Kelly Reichardt står bak filmer som Sundance-nominerte "River of Grass" (1994) og Gulløvenominerte "Meek's Cutoff" (2010), og høster store forventninger for denne dramathrilleren.

Tom Hardy i Locke
Tom Hardy i Locke

LOCKE

Ivan Lockes (Tom Hardy) liv imploderer på hans hittil største dag i karrieren.

Manusforfatter og regissør Steven Knight har laget "Locke" i real time, det vil si at de 90 minuttene filmen varer portretterer 90 minutter i Lockes liv. Joe Wright er eksekutiv produsent.

Filmklipp

Stray Dogs
Stray Dogs

STRAY DOGS (JIAOYOU)

En hjemløs familie i Taipei i Kina får selskap av en mystisk kvinne på vei til en båttur.

Det er lenge siden vi har sett virkelig kvalitet fra Tsai Ming-Liang, men nå returnerer han med en film som sammenlignes med hans tidligere "I Don't Want To Sleep Alone", som var nominert til Gulløven i 2006.

Trailer

Xavier Dolan i Tom at the Farm
Xavier Dolan i Tom at the Farm

TOM À LA FERME (TOM AT THE FARM)

En ung tekstforfatter (Xavier Dolan) reiser til landsbygda for en begravelse, men ender opp med å bli dratt inn i den sørgende familien spill og hemmeligheter.

Det 24-årige "vidunderbarnet" Xavier Dolan har rukket å gi oss tre Cannes-filmer: "I Killed My Mother" (2009), "Heartbeats" (2010) og "Laurence Anyways" (2012). Han spiller hovedrollen i denne psykologiske thrilleren, som visstnok er en slags hommage til "Festen" (1998).

Filmklipp

Scarlett Johansson som romvesen i Under the Skin
Scarlett Johansson som romvesen i Under the Skin

UNDER THE SKIN

Et romvesen (Scarlett Johansson) forkledd som menneske reiser gjennom Skottland på et hemmelig oppdrag.

Jonathan Glazer regisserte noen av 1990-tallets mest kjent musikkvideoer for Blur, Radiohead og Nick Cave, og har imponert på filmfornten med "Sexy Beast" (2000) og "Birth" (2004). "Under the Skin" ble filmet for flere år siden, men vi vet allikevel lite om filmen.

Trailer

Donald Rumsfeld i The Unknown Known
Donald Rumsfeld i The Unknown Known

THE UNKNOWN KNOWN

Dokumentaren er et portrett at tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld, en av George W. Bushs nærmeste rådgivere, og en av de ansvarlige for Irak-krigen.

Det er et sterkt dokumentarår i Venezia, og to dokumentarer har for en gangs skyld fått plass i hovedkonkurransen. Errol Morris har hjulpet dokumentaren frem til kinolerretet i 30 år, og er det en som kan klare å få noe ut av gåten Rumsfeld, så er det han.

Trailer

The Wind Rises
The Wind Rises

THE WIND RISES

Historien om vennskapet mellom designeren av jagerflyet Zero, Jiro Horikoshi, og forfatteren Tatsuo Hori.

Stjerneregissør Hayao Miyazaki beveger seg vekk fra fantasiverdenene vi har sett i "Prinsesse Mononoke" (1997) og "Chihiro og heksene" (2001), og forteller et biografisk epos som dykker ned i Japans historie. Filmen beskrives som hans mest modne hittil, og har skapt stor debatt i hjemlandet.

Trailer

Norsk premiere mars 2014

Christoph Waltz og David Thewlis i The Zero Theorem
Christoph Waltz og David Thewlis i The Zero Theorem

THE ZERO THEOREM

Vi befinner oss i nær fremtid. Et isolert datageni (Christoph Waltz) jobber på et prosjekt som skal avdekke hemmeligheten om vår eksistens - men forelsker seg.

Etter 15 (!) år med forsinkelser og trøblete produksjon kommer Terry Gilliams stjernespekkede fantasy-drama. Navn som Waltz, Matt Damon, David Thewlis, Ben Wishaw, Tilda Swinton og Peter Stormare bærer denne filmen, som sammenlignes med "Brazil" (1985).

Kilde: IndieWire