James Spader skal spille Ultron - superskurken Marvel-heltene skal bryne seg på i 2015

Her er superskurken i Avengers: Age of Ultron

James Spader har fått rollen som Ultron.

Emmy-vinneren James Spader, ment kjent for TV-serien "Boston Legal", har fått rollen som den legendariske superskurken Ultron i den kommende "Avengers: Age of Ultron". Det ble offentliggjort eksklusivt på Marvels nettsider i går.

The Avengers: Age of Ultron

Hvem er Ultron?

Ultron ble skapt av Dr. Henry Pym, aka Ant-Man, en biokjemiker som eksperimenterer med avanserte roboter. Eksperimentet Ultron kom ut av kontroll, og roboten vokste seg til en mektig og superintelligent skapning, uten medfølelse og empati, men fylt av onde hensikter og hat for sin skaper.

Les også: Dette vet vi om Ant-Man

Superskurken besitter en rekke superkrefter, blant annet en form for stråling som legger motstanderen i koma og gir ham kontroll over deres tanker. Han har også intelligens på geninivå, er usannsynelig sterk, med en rustning kraftigere enn Iron Mans, og han beveger seg superraskt.

The Avengers

Superheltene gjenforenes

I oppfølgeren til fjorårssuksessen "The Avengers" samles Marvels helter nok en gang for å redde dagen, og denne gangen er det atså Ultron de må hamle opp med. I tillegg til gjensyn med Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulken (Mark Ruffalo) og Nick Fury (Samuel L. Jackson), stifter vi bekjentskap med Aaron Taylor-Johnson i rollen som Pietro Maximoff, aka Quicksilver.

Det ryktes også at Elizabeth Olsen skal spille Wanda Maximoff, aka Scarlet Witch, og at Anthony Mackie skal spille Sam Wilson, aka The Falcon.

I likhet med forgjengeren regisseres filmen av Joss Whedon og premieren er satt til 1. mai 2015.