Louis, Liam, Harry, Zayn og Niall i One Direction

Funfacts om One Direction: This Is Us

Vi har sett "One Direction (3D)" (One Direction: This Is Us), og innrømmer glatt at vi likte det!

 

Med Morgan Spurlock i registolen byr musikkdokumentaren på et innblikk i livet bak de massive scenene, og selvfølgelig massevis av klipp fra de mange konsertene verden over.

 

Her er 5 ting du kanskje ikke visste om filmen:

 1. Morgan Spurlock sammen med gutta i One Direction

  Regissøren er fan!

  Morgan Spurlock er mest kjent for å lage kritiske dokumentarfilmer som "Super Size Me" og "The Greatest Movie Ever Sold", og mange stusset over valget da han annonserte at han ville lage dokumentar om gutta i One Direction. Han uttalte at noe av det som var spennende med prosjektet var fansen.

  Selv har han etter å ha fulgt bandet i mange måneder, og sett over 30 konserter verden over, innrømmet at han er en "Hardcore Directioner".

  De som er redde for at Spurlock har blitt vel mye bitt av 1D-basillen kan glede seg over at han sørger for å ispe en god dose av sin egen humor. Blant annet får han nevrolog til å forklare at det som skjer i fansens hjerner ikke er ulikt reaksjonen man får av å spise sukker - eller et McDonalds-måltid.

 2. Fra One Direction 3D (One Direction: This Is Us)

  Liveversjoner

  Dokumentaren inneholder liveversjoner av flere av One Directions største hits. Både What Makes You Beautiful, One Thing, Kiss You, Up All Night og Little Things blir viet mye tid.

  I tillegg får vi høre Best Song Ever, sangen som ble skrevet spesielt for filmen - men kun i studioversjon.

 3. Taylor Swift

  Null Taylor Swift

  Harry hadde for en tid tilbake en kort affære med et annet populært tenåringsidol: Taylor Swift. Det likte fansen dårlig, faktisk så dårlig at hun mottok drapstrusler på Twitter.

  For å unngå ytterligere dramatikk nevner ikke dokumentaren Swift med et eneste ord.

  Harry is all yours!

 4. One Direction (3D)

  500 timer med opptak

  Etter å ha tilbragt et halvt år med One Direction satt regissør Morgan Spurlock på over 500 (!) timer med opptak av gutta. Det aller meste er fra livet deres bak scenen, og mange høyst personlige. Crewet som jobbet med opptakene bestod på det meste av over 250 personer.

  Klippene som blir brukt i filmen var Niall, Zayn, Liam, Harry og Louis selv med på å velge ut.

 5. Liam og Harry fisker i Oslofjorden

  Norge og norske fans er med

  Konserten i Norge i mai er en av de mange konsertene man får se små klipp fra. I et kort glimt kan man også se tre norske fans med plakater i forkant av konserten!

  I tillegg er det en lengre scene der Liam og Harry er på fisketur: rett utenfor Telenor Arena. Her har de to en samtale om sin egen suksess, mens de noe overraskende faktisk får en fisk på kroken.