14 biografifilmer vi gleder oss til!

Vi ser stadig flere "biopics" på kino, og hittil i år har vi fått filmer som "12 Years a Slave", "Dallas Buyers Club" og "Sorg og glede".

 

Her er et utvalg med kommende biopics du kan glede deg til; fra Janis Joplin til Lance Armstrong til Pelé.

 

Med forbehold om endring i premieredatoer.

 

Kilde: IMDb Pro

 1. André Benjamin som Jimi Hendrix i All Is by My Side

  All Is By My Side

  Premiere: 8. mai 2014 (Russland)

  André Benjamin (Outkast) portretter en av tidenes største gitarister. Dessverre har ikke regissør John Ridley fått lov til å bruke Jimi Hendrix' låter i filmen, noe som virker som et stort minus. Allikevel har vi troen på at Benjamin og Ridley kan lage en fengende film.

  Les også: Ny utfordring for André 3000

 2. Fra filmen Pelé

  Pelé

  Premiere: I løpet av 2014

  Filmen tar oss med på Pelés reise fra en fattig barndom i Brasil til å vinne verdenscupen i 1958 i en alder av 17 år. I sentrale roller får vi se Vincent D'Onofrio, Rodrigo Santoro, Diego Boneta, Colm Meaney og Seu Jorge.

  Les også: De beste fotballfilmene

 3. Louis Armstrong

  Satchmo

  Premiere: 2015

  Forest Whitaker (The Butler) er visst inne i en biografisk sone for tiden, og han skal både regissere og spille i filmen om den legendariske musikeren Louis Armstrong. Manuset skal konsentrere seg om "myten" Armstrong fra hans tidligere dager i New Orleans og frem til stjernestatus. Historien skal visstnok skildres fra både Armstrongs og sønnens synspunkt.

  Les også: Forest Whitaker spiller Satchmo

 4. Tupac Shakur

  Tupac

  Premiere: Uvisst, filmen er i pre-produksjon

  Tupac-filmen skal starte innspillingen i Atlanta i år, og Tupacs mor er eksekutiv produsent. John Singelton skal regissere, men vi vet ikke hvem som skal spille i filmen. Noe sier oss at dette blir en krysning mellom "8 Mile" og "Menace II Society".

  Les også: Klarsignal for Tupac-spillefilm

 5. Tom Hardy og Elton John

  Rocketman

  Premiere: Uvisst, filmen er i pre-produksjon

  Regissør Michael Gracey skal ta Elton Johns historie til lerretet, fra ung pianist ved the Royal Academy til voksen stjerne. Blir dette glamrock-versjonen av "Mitt liv med Liberace"?

  Tom Hardy har fått hovedrollen.

  Les også: Fra Bane til Elton John

 6. Steve McQueen

  McQueen

  Premiere: Uvisst

  Steve McQueen gjorde opprør mot sin voldelige stefar, bodde på gaten, var gjengmedlem og kriminell før han dro i marinen og deretter ble filmstjerne. Jeremy Renner produserer og spiller i filmen, selv om det er uvisst hvem som skal ha hovedrollen.

  Filmen skal visstnok fokusere på Hollywood-karrieren og McQueens fascinasjon for narkotika og raske biler.

 7. Janis Joplin

  Janis Joplin: Get It While You Can

  Premiere: Uvisst, filmen er på manusstadiet

  Lee Daniels (The Butler) er ikke ferdig med biografier, og han har fått Amy Adams i rollen som The Queen of Psychedelic Soul. Vi vet at Adams kan synge, men klarer hun å få til den rustne stemmen som høres ut som et resultat av å spise bark?

  Filmen skal visstnok dreie seg om en enkelt dag i Joplins liv.

  Les også: Fra butler til Janis Joplin

 8. Frank Sinatra

  Sinatra

  Premiere: Uvisst, filmen er på manusstadiet

  Martin Scorsese har drømt om å lage denne filmen i flere år, og "The Hunger Games"-manusforfatteren Billy Ray er satt til å skrive manus. Mange navn har blitt nevnt for hovedrollen som det ultimate Hollywood-ikonet, hva med Leonardo DiCaprio?

 9. Mauricio Gucci

  Gucci

  Premiere: Uvisst, filmen er på manusstadiet

  Virkeligheten overgår fiksjonen i Mauricio Guccis tilfelle: Han solgte seg ut av Gucci-imperiet for 170 millioner dollar i 1993, men ble myrdet to år senere av en leiemorder som var bestilt av hans eks-kone.

  Det ryktes at Penélope Cruz skal spille eks-konen Patrizia Reggiani, og Ridley Scott står oppført som produsent.

 10. Lance Armstrong

  Red Blooded American

  Premiere: Uvisst

  Det planlegges faktisk tre filmer om syklisten Lance Armstrong, men det er denne vi har størst tro på. Bradley Cooper er produsent, og skal muligens også spille den falne idrettsstjernen. Er det noen som kan portrettere en sjarmerende løgner, så er det han!

  Les også: Cooper aktuell for Armstrong-rolle

 11. Judy Garland

  Get Happy: The Life Of Judy Garland

  Premiere: Uvisst

  Anne Hathaway skal portrettere den anerkjente skuespilleren og sangeren, som døde av en overdose 47 år gammel. Filmen er basert på en biografi av Gerald Clarke, og skal fokusere på Judy Garlands avhengighet, selvmordsforsøk og trøblete kjærlighetsforhold. Brett Leigh ryktes i rollen som Gene Kelly.

 12. Legenden Marvin Gaye

  Sexual Healing

  Premiere: Uvisst

  Julien Temple regisserer filmen, som fokuserer på Marvin Gayes liv på 1980-tallet og frem til hans død. Jesse L. Martin (Law & Order) skal spille hovedrollen - et veldig godt valg synes vi! I tillegg møter vi blant andre Brendan Gleeson og Clarke Peters.

 13. Freddie Mercury

  Untitled Freddie Mercury Biopic

  Premiere: Uvisst, filmen er på manusstadiet

  Sacha Baron Cohen skulle spille hovedrollen, men det ble nylig klart at de gjenværende medlemmene i Queen ikke ønsket dette da de var redde for å filmen skulle få et "komisk" preg. Nå er derfor Ben Whishaw satt i rollen.

  Filmen skal angivelig dreie seg om bandets start på 1970-tallet frem til Queens berømte opptreden under Live Aid i 1985. Robert De Niro og Brian May er blant produsentene.

  Les også: Freddie Mercurys liv blir film