Kule kryp

Barnefilmene i 2014

Stor oversikt over barne- og familiefilmene som kommer til kinolerretet i 2014!

 

Gled deg til kule insekter, Kaptein Sabeltann og bokstrollene!

 

I 2014 har det allerede vært premiere på "Kule kidz gråter ikke", "Det regner kjøttboller 2", "Karsten og Petra på vinterferie", "Lego filmen", "Tingeling og Sjørøverfeen", "Peabody & Sherman", "Doktor Proktors prompepulver", "Rio 2" og "Bamse og Tyvenes by".

 

Med forbehold om datoendringer.

 1. Kule kryp

  Premiere: 6. juni

  I en av skogens stilleste kroker, i restene etter en piknik, utkjempes en hensynsløs krig mellom rivaliserende maurkolonier. De vil alle ha det samme: Kontrollen over en boks gjenglemte sukkerbiter!

 2. Antboy

  Premiere: 13. juni

  Tolv år gamle Pelle Nøhrmann er en helt vanlig gutt. Pelle synes at han er altfor vanlig. Men så blir han bitt av en maur og får utrolig nok maurens krefter. Ved hjelp av sin venn William blir han en ekte superhelt; Antboy. Men det er ikke lett å være en liten superhelt i det altfor rolige Danmark. Heldigvis dukker det opp en ekte superskurk; Loppen. Og Antboy tar opp kampen.

 3. Torden & Magi

  Premiere: 20. juni

  Den hjemløse kattungen Torden flytter inn hos den pensjonerte magikeren Laurits i et herskapshus fylt til randen med snakkende dyr og et imponerende utvalg magiske leker og roboter.

 4. Dragetreneren 2

  Premiere: 4. juli

  Den andre filmen i "Dragetreneren"- trilogien
  tar oss tilbake til Hikken og Tannlaus' utrolige verden fem år etter de to hadde suksess med å forene drager og vikinger på Borkøy.

  Mens alle de andrehar det travelt med å utfordre hverandre i drace-race (øyens nye favorittsport), drar det uadskillige radarparet ut på lange flyturer og utforsker spennende nye verdener. Da de på et av sine eventyr oppdager en hemmelig ishule som huser hundrevis av ville drager og en mystisk Dragerytter, ender de midt i en kamp om å opprettholde freden.

  Les også: Oppfølgere i 2014

 5. Postmann Pat blir kjendis

  Premiere: 1. august 2014

  Her kommer en hel animasjonsfilm for det store lerretet med den kjente og kjære barnefiguren Postmann Pat, hans bil og hans svarte og hvite katt. Regien er ved Mike Disa, som regisserte "Sannheten om Rødhette" i 2011.

 6. Fly 2: Brann og Redning

  Premiere: 29. august

  I oppfølgeren til "Fly" fra 2013 møter vi på nytt Dusty Crophopper, samt Dipper (med stemme fra Julie Bowen). Dustys motor er skadet, og han kan kanskje aldri delta i flyrace igjen. Han innser at han må skifte beite, og blir del av det luftbårne brannvesenet!

 7. Gubben og Katten -Masekråker og bestevenner

  Premiere: 5. september

  Animasjonsfilm bygget på Svein Nordqvists kjente barnefigurer Gubben & Katten.

 8. Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

  Premiere: 26. september 2014

  Landets mest populære sjørøver gjør seg klar for en storstilt kinopremiere, med Lisa Marie Gamlem ("Mormor og de åtte ungene") i regien og en rekke kjente skuespillere på rollelisten.

  Les også: Lovende teasertrailer

 9. Kaisa Gurine Antonsen i Operasjon Arktis

  Operasjon Arktis

  Premiere: 19. september 2014

  "Operasjon Arktis" er en norsk spenningsfilm for barn og familie, basert på Leif Hamres roman fra 1985. Vi møter tre urbane barn som må lære å overleve alene på en øde øy, idet den arktiske vinteren herjer rundt dem.

 10. Dolphin Tale 2

  Premiere: I løpet av oktober

  Her er oppfølgeren til filmen fra 2012, om en liten gutts kamp for å redde en delfin.

 11. En hest på balkongen

  Premiere: I løpet av oktober

  Tiåringen Mika oppdager en hest på balkongen i naboens leilighet en vinternatt. Dette forandrer livet hans, og han legger ut på en rekke sprø eventyr for å redde hesten før det er for sent...

 12. Raketten

  Premiere: I løpet av oktober

  Folk sier det hviler en forbannelse over ti år gamle Ahlo, at han bringer ulykke over dem som er i nærheten av ham. Etter at alle i landsbyen må flytte fordi et enormt damanlegg skal bygges, reiser han sammen med faren og bestemoren gjennom et frodig, men krigsherjet Laos for å finne et nytt hjem.

  Underveis kommer de over en rakettfestival. Med hjelp av sin nye venn Kia og hennes eksentriske James Brown-elskende onkel ser Ahlo sitt snitt til å kvitte seg med ryktet som ulykkesfugl. Om han bygger en fantastisk rakett og vinner konkurransen, vil det kanskje få både familien og resten av landsbyen ut av elendigheten.

 13. Karsten og Petras vidunderlige jul

  Bokstrollene

  Premiere: 7. november 2014

  Animasjonsfilmen er basert på barneboken Here Be Monsters av Alan Snow. Vi møter en foreldreløs liten gutt som vokser opp i undergrunnen blant bokstroll og andre merkelige skapninger.

  De engelske stemmene består blant annet av Simon Pegg, Ben Kingsley, Elle Fanning, Toni Collette, Nick Frost og Jared Harris.

 14. Karsten og Petras vidunderlige jul

  Premiere: 7. november

  Den tredje barnefilmen på kino om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen skal våre venner feire jul, noe begge gleder seg til!

 15. Fortellingen om Prinsesse Kaguya

  Premiere: I løpet av november 2014

  Okina er en gammel bonde som en dag finner en jente på størrelse med en finger inne i en lysende bambusstamme. Han tar jenta med hjem til kona Ouna. De bestemmer seg for å ta vare på henne og da blir hun til et virkelig menneskebarn, som vokser opp med Okina og Ouna som sine foreldre.


  Animasjonen er nydelig og særegen og gjør dette til en visuell fryd for store og små.

 16. Home

  Premiere: 26. desember

  En gruppe romvesener søker tilflukt fra deres fiender ved å gjemme seg på jorden. Stemmer fra Rihanna, Jim Parsons, Jennifer Lopez og Steve Martin.

  Les også: Rihanna gjør musikk til animasjonsfilm