Pål Sverre Hagen og Nicolai Cleve Broch i Gåten Ragnarok

Norsk actioneventyr fenger

Filmen «Gåten Ragnarok» står for den beste norske åpningshelgen så langt i 2013.

Høstens norske storfilm, «Gåten Ragnarok», hadde offisiell premiere fredag 4. oktober, og til nå har over 65.000 nordmenn sett filmen.

– Dette er veldig gledelige tall, og utrolig hyggelig for alle som har vært med på å lage denne filmen,

sier produsent Martin Sundland.

Gåten Ragnarok
Gåten Ragnarok

– Vi begynte å skjønne da kritikkene kom at dette ville gå bra. Når VG for eksempel skriver at dette er en seier for norsk film, og Stavanger Aftenblad gir terningkast seks og skriver at dette er et fyrverkeri av spenning og mystikk, er det klart vi blir glade.

«Gåten Ragnarok» handler om arkeologen Sigurd (Pål Sverre Hagen) som har viet sitt liv til å løse de tusen år gamle mysteriene fra Osebergskipet.

En mystisk runestein med spor etter Osebergvikingene avdekkes i Finnmark og sammen med to kolleger og sine to barn legger Sigurd ut på en ekspedisjon. Eventyret får en dramatisk vending når de gamle runene viser seg å få ny mening.

Pål Sverre Hagen i Gåten Ragnarok
Pål Sverre Hagen i Gåten Ragnarok

Filmen er regissert av Mikkel B. Sandemose og produsert av Fantefilm Fiksjon AS v/Martin Sundland og Are Heidenstrøm. Manus er skrevet av John Kåre Raake.

Den amerikanske distributøren Magnolia Pictures sikret seg rettighetene til visning i USA under filmfestivalen i Berlin tidligere i år. Distributør er Nordisk Film Distribusjon AS.