Quentin Tarantino

Tarantinos topp 10 i 2013

Quentin Tarantino gjør som foregående år og presenterer sin liste over personlige favorittfilmer for The Quentin Tarantino Archive . Den årlige kåringen har vært uhyre populær blant både filmkritikere og mannen i gata, mye fordi Tarantino tydelig lar seg begeistre av alt fra animasjon til romantisk drama, og ikke nødvendigvis er enig med anmelderne.
 

I 2010 mente regissøren at "Toy Story 3" var årets beste film. I 2011 var det "Midnight in Paris".
 

Så langt i år er det disse 10 filmene som har gjort mest inntrykk.

(Listen er ikke rangert ettersom året ikke er omme).

 

Oppdatering: I helgen endret Tarantino mening etter å ha vært på premiere, og utropte dermed israelske "Big Bad Wolves"  til årets beste film.

 1. Juno Temple og Kathryn Hahn i Afternoon Delight

  Afternoon Delight

  Rachel er hjemmeværende mor, og er frustrert over alt fra barnas skolegang til sitt manglende sexliv og ødelagte karriere. I søken etter å sprite opp ekteskapet sitt drar hun på strippeklubb. Der møter hun McKenna, en stripper som skal vise seg å påvirke livet hennes mye.

 2. Ethan Hawke og Julie Delpy i Before Midnight

  Før midnatt

  Gjensyn med Jesse og Celine nesten 20 år etter at de møttes første gang på toget til Wien i filmen 'Før soloppgang' og ni år etter at de fant sammen igjen i 'Før solnedgang'. Nå følger vi dem på ferie i Hellas. Begge er i begynnelsen av 40-årene, sammen bosatt i Paris og foreldre til to små jenter. Og innen klokken når midnatt vil vi igjen få tilbringe en dag i deres liv og historie.


 3. Cate Blanchett i Blue Jasmine

  Blue Jasmine

  Den elegante sosietetskvinnen Jasmine (Cate Blanchett) har levd gode dager takket være hennes velstående ektemann Hal (Alec Baldwin). Men da alt rakner og Jasmine får et nervøst sammenbrudd, flytter hun til sin søster Ginger (Sally Hawkins) for å komme tilbake til hektene. Jasmine ankommer San Francisco og søsterens beskjedne leilighet i en skjør mental tilstand. Hun er fortsatt i stand til å opprettholde sin aristokratiske holdning, men er emosjonelt ustabil og mangler alle praktiske egenskaper for å forsørge seg selv.

 4. Lili Taylor i The Conjuring

  The Conjuring

  Skrekkfilm og thriller fra regissøren av Saw og Insidious. Før det var Amityville, var det Harrisville.

 5. Drinking Buddies

  Drinking Buddies

  Luke og Kate jobber sammen i et bryggeri, der dagene går med til å flørte og drikke. De er helt perfekte for hverandre, bortsett fra én ting: begge er i et forhold.

 6. Greta Gerwig i Frances Ha

  Frances Ha

  FRANCES HA er fortellingen om 27 år gamle Frances som bor i New York, selv om hun egentlig ikke har noen leilighet. Hun har praksisplass hos et dansekompani, men er egentlig ikke så flink til å danse. Og hun er bestevenn med Sophie, selv om de egentlig ikke er på talefot lenger.

 7. George Clooney i Gravity

  Gravity (3D)

  Gravity vant syv Oscar-priser og er en dramatisk thriller fra verdensrommet med George Clooney og Sanda Bullock. To astronauter forsøker desperat å returnere til jorda etter at romskipet deres skades og fortsetter uten styremuligheter inn i det ukjente.

 8. Aaron Johnson og Christopher Mintz-Plasse i Kick-Ass 2

  Kick-Ass 2

  Kick-Ass, Hit Girl og Red Mist vender tilbake i Kick-Ass 2 - oppfølgeren til den store kinosuksessen fra 2010. Det sinnssyke heltemotet til Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) inspirerer en ny bølge med amatørsuperhelter, ledet av hardkokte Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey). Men en hevnlysten Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), gjenfødt som The Mother F%&*^r, er tilbake og sulten på hevn. Bare Hit Girl (Chloë Grace Moretz) kan forhindre at de nybakte superheltene tas av dage.

 9. Armie Hammer og Johnny Depp i Lone Ranger

  The Lone Ranger

  Produsent Jerry Bruckheimer og regissør Gore Verbinski, som skapte filmsuksessene "Pirates of the Caribbean", lanserer nå "The Lone Ranger," et spennende eventyr fylt med action og humor der den berømte maskerte helten nå levendegjøres sett gjennom øynene til indianeren Tonto (Johnny Depp).

 10. James Franco, Jonah Hill og Seth Rogen i This is The End

  This Is the End

  I komedien This Is The End er noen av Hollywoods kuleste kjendiser samlet til fest hjemme hos James Franco mens en apokalypse herjer utenfor. Men det verste marerittet deres er ikke verdens undergang - det er å holde ut med hverandre.