Kristoffer, Emilie og Julie har satt opp telt utenfor Colosseum kino i håp om å få gode plasser på premieren til Hobbiten: Smaugs ødemark

Bor i kø for billetter til Hobbiten

- Det er verdt det, sier Emilie, Kristoffer og Julie.

Søndag klokken 0900 starter billettsalget til andre del av Peter Jacksons Hobbiten-trilogi, "Hobbiten: Smaugs ødemark".

Emilie Strand, Kristoffer Aune Solheim og Julie Jahreie Tresselt har bodd i køen utenfor Colosseum kino siden onsdag, og er dermed ett steg nærmere kremplasser på premieren 11. desember.

Les også: Forsalg på Hobbiten: Smaugs ødemark

Martin Freeman i Hobbiten: Smaugs ødemark
Martin Freeman i Hobbiten: Smaugs ødemark

Rutinerte kino-campere

For disse tre holder det ikke bare å få sett filmen, de vil ha de beste plassene, på den aller første visningen i landet.

- Det er jo litt stort da, sier Emilie.

Det er ikke første gang hun har bosatt seg utenfor Colosseum. Hun er rutinert på livet i telt etter å ha campet i forkant av billettslippet på den forrige Hobbiten-filmen i fjor, og den aller siste Harry Potter-filmen som hadde premiere i 2011.

- Det er mye av den samme gjengen som var på Harry Potter som er her nå

forteller hun.

Alle tre bor til vanlig hjemme, og kan fortelle at foreldrene nok ikke helt forstår hvorfor de velger å bosette seg utenfor kinoen.

- Første gangen måtte det litt overtalelse til, men etterhvert skjønte de at jeg kjente mange andre som også skulle ligge i kø, og at vi passet på hverandre, sier Julie, som var 16 år første gang hun campet på Colosseum.

Se den nye TV-spoten her!

Utenfor Colosseum kino har invrige kinogjengere satt opp telt for å sikre seg billetter til premieren på Hobbiten: Smaugs ødemark
Utenfor Colosseum kino har invrige kinogjengere satt opp telt for å sikre seg billetter til premieren på Hobbiten: Smaugs ødemark

Strenge regler

I køen følger alle de samme reglene. Når man ankommer registrerer man seg og får et nummer i køen. Deretter er det bare å slå opp telt. Skulle man behøve å gjøre ærend, eller får lyst på en dusj, kan man forlate køen i inntil én time, eller skaffe en stedsfortreder.

Emilie og Kristoffer er studenter til vanlig, mens Julie jobber på lager og har tatt ut avspasering og feriedager for anledningen.

Er det verdt det?

- Ja!

Evangeline Lilly i Hobbiten: Smaugs ødemark
Evangeline Lilly i Hobbiten: Smaugs ødemark

Drømmen om rad 11

Når Filmweb møter trioen blåser og regner det, og gradestokken viser knappe 6 plussgrader. Da er det greit at Oslo Kino har utstyrt sine midlertidige beboere med toaletter, ladestasjon for mobiltelefon, varmelamper og bålpanner til bruk på kveldstid. Noen har også med seg eget stormkjøkken.

- Det er som en campingplass her, sier Kristoffer.

Torsdag var det rundt 30 personer som hadde registrert seg i køen, deriblant Emilie, Kristoffer og Julie, som har sikret seg køplass nummer 15, 20 og 21. På lørdag kveld regner de med å være nærmere 200 personer utenfor kinoen.

Hva er drømmeplassen?

- Rad 11. Eller rad 9. Midt på. Hvis du ikke får midt på så er det bra med rekkverkplass på siden, for da er det ingen foran deg.

"Hobbiten: Smaugs ødemark" har premiere over hele landet onsdag 11. desember. Allerede førstkommende søndag starter kinoene forsalget.

Les alt om Hobbiten på våre temasider