Metallica - Through The Never

Hybridfilmen fra Metallica snart kinoklar

Etter ni studioalbum ville Metallica finne nye utfordringer. Nå slipper verdens største hardrockband en konsertfilm i 3D med handling inspirert av Occupy-bevegelsen.

«Metallica - Through The Never» veksler mellom konsertscener, filmet under to konserter i Vancouver og Edmonton i 2012, og oppstyr i byen. Vi følger også hvileløse Trip, spilt av Dane Dehaan, som kjemper for å få levert en pose med ukjent innhold til konsertarenaen.

Les også: Metallica-film til norske kinoer

Metallica - Through The Never
Metallica - Through The Never

Kombinasjon av konsert og spillefilm

Ideen om å gjøre en kombinert konsert- og spillefilm har Metallica hatt i 15 år ifølge bandets trommis Lars Ulrich. Han sier også at den nakne dokumentaren «Some Kind of Monster» – der bandets konflikter ble utbrodert – ikke skremte bandet til videre filmutforskning.

– Selv om «Some Kind of Monster» var en vanskelig film, er det en interessant måte å uttrykke seg på. Det er blitt viktigere for dette bandet å prøve ut nye ting.

«Through The Never» er regissert av ungarske Nimród Antal, mest kjent for den prisbelønte filmen «Kontroll».

Se bakomfilmen her

Metallica - Through The Never
Metallica - Through The Never
- Nimróds to hovedreferanser er boken «Alkymisten» og Occupy-bevegelsen. Han synes at Metallica gjør hva han kaller «fuck you»-musikk, og mener at det er et element av opprør i det vi gjør. Men det er ikke opp til meg å være enig eller ikke. Ideen er at mennesker skal kunne gjøre seg opp egne meninger

sier Ulrich.

"Metallica - Through The Never" har norsk premiere fredag 25. oktober.