Skrekkfilmer på kino i høst

Høsten er tiden for skrekkfilmer, med Halloween som det store høydepunktet. Hva er vel bedre enn litt ekte grøss og gufs nå som kulda sniker seg inn og kveldene blir stadig mørkere?


Dette er er filmene som skal skremme deg på kino i høst:

 1. The Conjuring

  Vi møter de verdenskjente paranormale etterforskerne Ed og Lorraine (Patrick Wilson og Vera Farmiga) som tilkalles en bortgjemt gård for å hjelpe en familie som terroriseres av mørke krefter.

  Med uvanelig gode kritikker til sjangeren å være, har denne overnaturlige skrekkfilmen gått på kino siden 16. august. Hittil er filmen sett av nesten 100 000 norske kinogjengere, og på verdensbasis har den spilt inn over 300 000 millioner dollar, en svært imponerende inntjening.

  Regien er ved James Wan, mannen bak "Saw".

  Mer om filmen

 2. The Purge

  Hvis du én natt hvert år kunne begå en hvilken som helst forbrytelse uten å bli straffet for det; hva ville du har gjort? Det er det uhyggelige premisset i thrilleren "The Purge", med Ethan Hawke og Lena Heady i hovedrollene.

  I 12 nervepirrende timer er all kriminalitet legal, og familien Sanders er blinket ut av en grumsom gjeng med onde hensikter.

  Filmen har spilt inn over 85 milloner dollar på verdensbasis og hadde et budsjett på kun 3 millioner dollar.

  Premiere: 31. oktober

  Mer om filmen

 3. You're Next

  Crispian tar med seg sin nye kjæreste på en familiemiddag for å feire foreldrenes bryllupsdag. Etter hvert begynner de sedvanlige bebreidelsene mellom familiemedlemmene å hagle. Men det er ikke det største problemet: plutselig er familien under angrep av en mystisk drapsgjeng. Det viser seg at noen rundt middagsbordet har krefter til å kjempe tilbake.

  Med solide kritikker for sin sjanger, har denne filmen blitt vist verden over i løpet 2013, to år etter den aller første visningen på filmfestivalen i Toronto.

  Premiere: 31. oktober

  Mer om filmen

 4. Insidious: Chapter 2

  Patrick Wilson er aktuell i nok en skrekkfilmen denne høsten. I "Insidious"-oppfølgeren gjenopptar han rollen som familiefar Josh Lambert. Sammen med kona (Rose Byrne) og resten av familien søker han å komme til bunns i en gammel hemmelighet, som har holdt familien farlig nær åndeverdenen.

  Den første filmen i serien gjorde det overraskende godt og spilte inn i underkant av 100 millioner dollar på verdensbasis, og kapittel 2 har allerede overgått sin forgjenger med nærmere 120 millioner dollar innspilt.

  Premiere: 1. november

  Mer om filmen

 5. Carrie

  Chloë Grace Moretz skal fylle Sissy Spaceks bloddryppende sko i tittelrollen til "Carrie", remaken av filmen fra 1976, regissert av Brian De Palma. Filmen bygger på Stephen Kings bok fra 1974 og denne gangen er det prisbelønte Kimberly Peirce som har regien.

  Den sjenerete Carrie bor hjemme sammen med sin forstyrrede og dypt religiøse mor (Julianne Moore). Hun er utstøtt på skolen, og ved hjelp telekinetiske krefter hevner den unge jenta seg på medelevene etter at det til slutt blir for mye for henne.

  Premiere: 15. november (noen kjører førpremiere 31.10. - sjekk med din kino!)

  Mer om filmen

  Se også: Tips til Halloween-kostymet!