Thor med hammeren i Thor: The Dark World

Fun facts om Thor: The Dark World

Marvels guddommelige Thor er tilbake på lerretet i "Thor: The Dark World". Her er 10 ting du kanskje ikke visste om filmen!

 1. Chris Hemsworth i Thor: The Dark World

  Kompleks verden

  I "Thor: The Dark World" får vi en nærmere introduksjon av verdensbildet, som er inspirert av norrøn mytologi. Det bidrar til at vi kan forstå mer av hvor alt egentlig foregår. I tillegg til Asgard får vi se mer av Svartalfheim der de mørke alvene holder til, og selvfølgelig Midgard, eller Jorden som vi kjenner det som.

 2. Chris Hemsworth på settet til Thor: The Dark World

  Største settet i Marvels historie

  Gatene i Asgard er det største settet som noensinne er bygd for en Marvel-film. Settet er så stort, at man faktisk kan gå seg en lang tur og føle at man er i Asgard.

 3. Fra Thor: The Dark World

  Dettifoss

  For å få inspirasjon til fossefallene rundt Asgard reiste et eget kameracrew til Island for å se Dettifoss, som er Europas kraftigste fossefall. Fossen ble filmet fra alle mulige vinkler, også fra luften, for å gjøre dataversjonen som ses i filmen mest mulig realistisk.

 4. Natalie Portman og Chris Hemsworth i Thor: The Dark World

  De små detaljene

  I Jane Fosters leilighet i London kan man observere to morsomme ting dersom man følger nøye med: På pianoet ligger det et noteark til en låt som faktisk heter Thor The Thunder God. I leiligheten henger det også flere bilder av Jane som ung, og disse bildene er lånt ut av Natalie Portmans mor, som har en hel haug med bilder av datteren for slike anledninger.

 5. Thor med hammeren i Thor: The Dark World

  30 hammere

  Det ble laget hele 30 versjoner av Thors hammer. Hovedhammeren er laget av aluminium, mens det finnes både lettere og mykere versjoner som ble brukt til stunts.

 6. Chris Hemsworth i Thor: The Dark World

  Ny hammer

  Hammeren i "Thor: The Dark World" ser annerledes ut enn den han brukte i "The Avengers". Den nye versjonen bærer mer preg av å faktisk ha blitt brukt, og har i tillegg fått en inskripsjon i runer som på engelsk sier" Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor".

 7. 516 våpen

  Et team på 18 personer jobbet i 10 uker med å designe og produsere 140 ulike våpen til filmen. Før innspillingen av kampscenene startet ble det produsert flerfoldige kopier av våpnene, faktisk hele 516 stykker. Og det er uten de spesialdesignede våpnene til Thor, Odin, Sif, Volstagg og Heimdall...

 8. Anthony Hopkins som Odin i Thor: The Dark World

  15 Thor-kostymer

  Chris Hemsworth brukte 15 kostymer i rollen som Thor, selv om alle er helt identiske. Grunnen var at de fort ble både slitt og ødelagte i kampscenene.

  Odin, som spilles av Anthony Hopkins, hadde 6 kostymer.

 9. Thor: The Dark World

  Nytt språk

  Christopher Eccleston og Adewale Akinnuoye-Agbaje som spiller alvene Malekith og Algrim måtte memorere hele dialogen seg i mellom før innspillingen. Det høres kanskje ut som en selvfølge, men de snakker et fiktivt alvespråk seg imellom som ble konstruert spesielt for filmen.

  Les også: Møt Thors nye fiende

 10. Kat Dennings og Jonathan Howard i Thor: The Dark World

  Innspilling over hele verden

  Mye av inspirasjonen til landskapene i filmen er hentet fra Lofoten og Island. Selve innspillingen ble gjort i et studio i England og i London, Greenwich, Wembley, St. Pauls Katedral, Surrey og selve Stonehenge i Wiltshire. Alvenes mørke hjemsted Svartalfheim ble spilt inn på Island.

  Kilde: Stichkingdom