De beste pappaene på film!

I anledning farsdagen har vi plukket ut et knippe filmpappaer som har markert seg på ulikt vis.

 

Hvilen filmpappa er DIN favoritt? Bruk kommentarfeltet!

 1. Eugene Levy, Jason Biggs og en forulempet pai i American Pie

  Noah Levenstein (Eugene Levy)

  American Pie-filmene (1998-2012)

  Han er en kløpper på å gi politisk ukorrekte råd, men han er villig til å gå gjennom ild for sønnen Jim. Det er ikke mange fedre som tar med sønnen til legevakten for å få fjernet superlim mellom hånd og penis, uten en eneste hånlig bemerkning. En forfriskende filmkarakter!

 2. Robin Williams som Mrs. Doubtfire

  Mrs. Doubtfire (Robin Williams)

  Mrs. Doubtfire (1993)

  Daniel og Miranda skiller seg etter 14 års ekteskap, og Miranda får midlertidig foreldreretten til barna til tross for Daniels desperate protester. Daniel klarer ikke å akseptere rollen som weekend-pappa, og da han ser Mirandas annonse etter hushjelp får han en vill ide. Utstyrt med livlig fantasi, en skuespillers talent og en ubøyelig trang til å være nær sine barn, bestemmer han seg for å bli Mrs. Doubtfire.

  En av Robin Williams' beste roller!

 3. Sean Penn og Dakota Fanning i I am Sam

  Sam Dawson (Sean Penn)

  I Am Sam (2001)

  Han er psykisk utviklingshemmet, men det hindrer han ikke fra å oppdra datteren alene etter at barnets mor reiser sin vei. Når barnevernet tar datteren fra Sam, oppsøker han en kald og mektig advokat for å få datteren tilbake, og får henne til å ta saken pro bono.

  Du skal være passe hard for å ikke bli rørt av Sean Penns karakter!

 4. Gregory Peck i To Kill a Mockingbird

  Atticus Finch (Gregory Peck)

  Drep ikke en sangfugl (1962)

  Han er den ultimate rollemodellen: En rettferdighetsforkjemper som heller risikerer at landsbyen vender ham ryggen, enn å være et dårlig eksempel for de to barna sine. Og nevnte vi at han er en singelpappa på 1960-tallet? Hatten av for Atticus!

 5. Clark Griswold (Chevy Chase) i Hjelp, det er juleferie! (1989)

  Clark Griswold (Chevy Chase)

  Hjelp, det er juleferie! (1989)

  Selv om en far tøyser mye og gjør ungene flaue betyr det ikke at han ikke er glad i barna! Clark Griswold er kanskje uvitende på mange punkter, men alt han vil er å gi familien ferien de fortjener. Ingenting skal komme i hans vei - hverken ørkener, punkterte dekk eller stengte fornøyelsesparker!

 6. De utrolige

  Bob Parr/Herr Utrolig (Craig T. Nelson/Atle Antonsen)

  De utrolige (2004)

  Superheltevner er i utgangspunktet ganske kult. Herr Utrolig er i tillegg en godhjertet familiemann som forguder barna sine. Barna føler helt klart det samme for sin far, se bare på riskene de tar for å redde han fra Syndrome!

 7. Kong Triton og Ariel i Den lille havfruen

  Kong Triton (Kenneth Mars/Knut Risan)

  Den lille havfruen (1989)

  Triton har hendene fulle med den impulsive og viltre Ariel, som ikke vil høre på hans formaninger om å ikke oppsøke mennesker. Når alt går galt, ofrer han kronen til Ursula i bytte mot datterens frihet. Ved filmens slutt gir han også sin velsignelse over Ariels ekteskap med Erik. Hvordan kan man unngå å like med kong Triton?

 8. Roberto Benigni i Livet er herlig

  Guido Orifice (Roberto Benigni)

  Livet er herlig (1997)

  En fantastisk mann generelt, både for samfunn og familie. Men måten han gjør konsentrasjonsleiren til en lek for å skåne sønnen sin fra den harde realiteten, er til å sippe av.

 9. Livet er vidunderlig brødtekst

  George Bailey (James Stewart)

  Livet er vidunderlig (1946)

  George er ikke bare en flott filmpappa, men også en en god sønn og bror, som alltid setter familiens lykke over sin egen. Han vakler kanskje litt i løpet av filmen, men han innser at han er verdt mer for barna sine levende enn død. Hurra!

 10. Mufasa i Løvenes konge

  Mufasa (James Earl Jones/Oddbjørn Tennfjord)

  Løvenes konge (1994)

  Ikke bare er han en vis og nobel konge, han er også en kjærlig og leken pappa. Han risikerer livet sitt for Simba, og han veileder til og med sønnen etter sin død. Det er vel ikke mange som kan skryte av det?

 11. Tom Hanks i Road to Perdition

  Michael Sullivan (Tom Hanks)

  Road to Perdition (2001)

  Gangsteren Michael Sullivan vil gjøre alt for å beskytte sønnen fra sine svikefulle ansatte. Han går så langt som å myrde sin egen farsfigur, gjenglederen spilt av Paul Newman. "I'm glad it's you", hveser den gamle mannen i en merkelig rørende scene.

 12. Sykkeltyvene

  Antonio Ricci (Lamberto Maggiorani)

  Sykkeltyvene (1948)

  Antonio Ricci kjemper en vanskelig kamp for å brødfø familien i etterkrigstidens Italia, men han nekter å gi opp. Ricci gir ikke et klissete farsportrett, men viser en stille verdighet og en vilje til å gjøre det beste han kan for familien.

 13. George Clooney i The Descendants

  Matt King (George Clooney)

  The Descendants (2011)

  Han har vært mest opptatt av jobben sin, men når kona havner i koma må han lære foreldreskills på rekordtid. Han viser seg å være en mer enn kapabel pappa for sine to døtre når familien stilles overfor ekstremt prøvende omstendigheter.

 14. Nemo og Marlin i Oppdrag Nemo

  Marlin (Albert Brooks/Trond-Viggo Torgersen)

  Oppdrag Nemo (2003)

  En kjærlig, men overbeskyttende klovnefisk gjennomsøker hele havet for å finne sin bortkomne sønn Nemo. Nemo har en funksjonshemning på den ene brystfinnen, som Marlin har omdøpt til "lykkefinnen". Som de fleste foreldre vil Marlin bare lære sønnen å være sterk, selvsikker og selvstendig!

 15. Will Smith og Jaden Smith i Jakten på lykke

  Chris Gardner (Will Smith)

  Jakten på lykke (2006)

  Den sanne historien om den nå mangemillionæren Chris Gardners kamp mot hjemløshet og arbeidsløshet samt eneoppdragelse av sin sønn. Gardner viser hvor langt en far er villig til å gå for sine barn.

 16. Nicolas Cage i Kick-Ass

  Damon Macready/Big Daddy (Nicolas Cage)

  Kick-Ass (2010)

  Noen knytter bånd med barna sine ved å lære dem å sykle, andre forsyner dem med tunge våpen og hjelper dem med å bekjempe kriminalitet... Ikke still spørsmål ved Macreadys moral, da er du død!

 17. Bruce Willis og Liv Tyler i Armageddon

  Harry Stamper (Bruce Willis)

  Armageddon (1998)

  Harry forguder sin datter, og er mildt sagt skeptisk til hennes kjæreste A.J. Men når han og "svigersønnen" må delta i et utenomjordisk oppdrag for å redde verden (!), mykner Harry. Det hele toppes av at han ofrer seg selv for at A.J. skal kunne returnere til jorden for å ta seg av datteren hans. Snufs...