Hobbiten: Smaugs ødemark

Det mørkner i Midgard

Ny trailer og plakat til "Hobbiten: Smaugs ødemark".

Vinteren er i anmarsj og verdenspremieren på Peter Jacksons "Hobbiten: Smaugs ødemark" er like rundt hjørnet. I natt ble filmens tredje, og sannsynligvis siste, trailer sluppet på nett. En mildt sagt episk smakebit, med en noe bitter ettersmak.


Alvene i Hobbiten: Smaugs ødemark

Les også: Mens vi venter på Hobbiten: Smaugs ødemark

Den nye traileren til "Hobbiten: Smaugs ødemark" bringer tilbake en følelse av episk historiefortelling, og da særlig det første minuttet (frem til Gandalf forkynner «Destroy the dragon, take back your homeland»).

Ian McKellen i Hobbiten: Smaugs ødemark

Tonen har dessuten blitt noe mørkere enn i de tidligere trailerene. Sammen med Bards lyriske fortellerstemme, signaliserer bildene Thorins tilbakekomst til Ensomfjellet – og dét med en åpenlys skepsis:

"And the bells shall ring in gladness
 at the Mountain King’s Return 
but all shall fail in sadness 
and the Lake will shine and burn."

Ken Stott i Hobbiten: Smaugs ødemark
Akkompagnert med et sørgmodig strengespill av Howard Shore, gjenskapes noe av den mytiske og mer alvorlige stemningen som var å finne i Ringenes herre-trilogien. Det første minuttet signaliserer også at "Hobbiten: Smaugs ødemark" vil dreie seg om Bard (Luke Evans) og hans forhold til Thorin (Richard Armitage), som her har en mer ubarmhjertig fremtreden enn den vi husker fra "Hobbiten: En uventet reise."

Les også: Fem grunner til å glede seg til Hobbiten: Smaugs ødemark

Dessverre klarer ikke traileren å holde på den pirrende stemningen lenge, og etter det første minuttet braker det løs med action i høyt tempo og frenetisk klipping. I alle tilfeller ser "Hobbiten: Smaugs ødemark" ut til å bli dystrere og mer alvorspreget enn "Hobbiten: En uventet reise," og forhåpentligvis holder traileren hva den lover.

Neste kapittel i Jacksons adaptasjon av J.R.R Tolkiens høyt elskede fantasyroman får premiere på norske kinoer 10. desember. Hva er deres tanker etter å ha sett denne traileren?Se den ferske smakebiten og en ny plakat til filmen under frysbildene.