Snømannen Olaf i Disneys

Frost kan bli en ny Disney-klassiker

Disneys nye animasjonsfilm roses opp i skyene.

De første anmeldelsene av den kommende Disney-filmen "Frost" har allerede begynt å tikke inn og det virker som om det er all grunn til å glede seg. Flere pålitelige kritikere plasserer filmen i rekken av drømmefabrikkens mesterverker og kaller den en ekte Disney-klassiker.

Les også: De beste Pixar-filmene

Frost
"Frost" har etter sigende ligget i skuffen på Disneys kontorer i flere tiår. Filmen er løst basert på H.C. Andersens eventyr Snødronningen, og det var Walt Disney selv som først ønsket å gjenskape fortellingen. Men dette var lettere sagt enn gjort, og det skulle altså ta mange, mange år før tanken ble til virkelighet. De første omtalene av den ferdige filmen tilsier at resultatet er verdt ventetiden og at Disney virkelig har klart å knekke koden for hvordan historien skal fortelles – og da i ekte Disney-ånd.

Frost

Les også: Pixars vidunderlige verden

Anmeldelsene er fulle av lovord, og fremhever en nyansert historie, flott dynamikk mellom rollefigurene og ikke minst uforglemmelige musikalske innslag. Det blir trukket fram at "Frost" både kan glede små prinsesser med sin magiske stemning og et mer voksent publikum med sin menneskelige innsikt (og dét uten å være belærende). I det hele tatt blir "Frost" omtalt som det fremste Disney har levert på en årrekke – ja, kanskje helt siden "Skjønnheten og udyret." Det høres nesten litt for utrolig ut, all den tid "Aladdin" og "Løvenes Konge" bør være vanskelig å overgå.

Her er noen utdrag fra de første anmeldelsene:

- Alle husker sin første Disney-film. Det mest bemerkelsesverdige med "Frost" er at den føles som din aller første Disney-film helt på nytt.

- Emma Dibdin, Digital Spy.

- Ettersom det er en Disney-film så vet du sannsynligvis hvordan den kommer til å ende, men det interessante med "Frost" er at du ikke kan forutsi hvordan de kommer seg til slutten.

- Alfonso Duraldo, The Wrap.

- Hva animerte filmer angår så blir det ikke stort bedre enn "Frost." Dette er en ny Disney-klassiker.

- Drew Taylor, The Playlist.Det er bare å glede seg til 25. desember, da "Frost" har premiere på norske kinoer.