Evangeline Lilly som Tauriel i Hobbiten: Smaugs ødemark

Lost-Evangeline slår til som alvekriger

Evangeline Lilly var mest lei seg for at hun ikke fikk gjøre sine egne stunts i den nye «Hobbiten»-filmen, slik Orlando Bloom fikk gjøre.

– De sa det ikke var tid, sier hun ifølge Entertainment Weekly. Lilly måtte gjenoppfriske gamle kunster med pil og bue, og å «se mer enn overbevisende ut» med kniver – så vel som å bevege seg som en alv.

Les også: Videoblogg fra Peter Jackson

Evangeline Lilly i Hobbiten: Smaugs ødemark

I «Hobbiten: Smaugs ødemark» spiller «Lost»-stjernen en av to kvinnelige roller, og hennes karakter Tauriel er filmskapernes nyskapning – som ikke er å finne i J.R.R. Tolkiens bok. Hun er en tøff alvekvinne, ikke så eterisk som Cate Blanchetts Galadriel.

Evangeline Lilly i Hobbiten: Smaugs ødemark

Les også: Det mørkner i Midgard

– Tauriel er en av de få karakterene som utelukkende bare slåss for sannhet eller rettferdighet, og bryr seg mer om det enn personlig vinning. Hun er en av to kvinner i filmen, og jeg elsker det at jeg som kvinne får slåss for sannhet og rettferdighet,

sa hun til jubel fra fremmøtte på en fanevent i Los Angeles. Hun røper også at hun ble tatt godt imot av medspillerne, som allerede kjente hverandre godt.

– Jeg var en av de mindre hårete skuespillerne,

ler hun og roser sine mange mannlige medspillere for mottagelsen på filmsettet i New Zealand.

Hobbiten: Smaugs ødemark har norgespremiere 11. desember.