Beorn i Hobbiten: Smaugs ødemark

Bak kulissene til Hobbiten: Smaugs ødemark

Bli med inn i huset til kjempen Beorn.

Se filmklippet øverst i artikkelen.

Det er ikke lenge til "Hobbiten: Smaugs ødemark" kommer på norske kinoer, og allerede nå kan du ta en sniktitt inn i et av filmens mange eventyrlige filmsett. Huset til Beorn, kjempen som holder til utenfor Myrkskog, får små hobbiter og dverger til å føle seg enda mindre.

Les også: Videoblogg fra Peter Jackson

Noen av dvergene i Hobbiten: Smaugs ødemark

Virkelighetens filmeffekter

I det nylig utgitte filmklippet forteller blant andre Martin Freeman (Bilbo Baggins) og Sir Ian McKellen (Gandalf) hvor spesielt det var å jobbe på det spektakulære filmsettet hvor alt var forstørret for å få skuespillerne til å fremstå som bitte små.

- Vi husker alle Beorns filmsett. Alt var laget større og vi måtte virke mindre.

sier Sir Ian McKellen om filmsettet.

- De lagde helt nye verdener. Hvordan de gjorde det vet vi ikke. Når de gjorde det vet vi heller ikke.

følger Martin Freeman opp og hentyder til hvor raskt mannskapet bak kameraet var i stand til å rigge opp settene for fantasiverdenen.

Les også: Det mørkner i Midgard

Kjær forventning

Beorn, spilt av Mikael Persbrandt, beskrives som kjempen som kan være en bjørn, eller bjørnen som kan være en kjempe. Hans evne til å forandre utseende er enda en årsak til den enorme eventyrsfølelsen man finner i J.R.R. Tolkiens populære bok. Flere var bekymret når Beorns hus ikke dukket opp i den første hobbit-filmen, "Hobbiten: En uventet reise," men regissør Peter Jackson skuffer nok ikke fansen med oppfølgeren.

"Hobbiten: Smaugs ødemark" har norgespremiere 13. desember.