Duncan Jones, regissør bak Source Code

WoW-fans bak World of Warcraft-filmen

Regissør Duncan Jones letter på sløret rundt WoW-filmen.

Under helgens Blizzcon snakket Duncan Jones endelig mer om den kommende World of Warcraft-filmen, og avslørte de første detaljene.

Filmen har fått amerikansk premiere 18. desember 2015, og norgespremieren forventes å bli i samme tidsperiode.

World of Warcraft

Tro mot spillet

"Warcraft" baserer seg på det uhyre populære dataspillet, og skal være i tråd med spillets ånd i følge filmskaperne. I helgen kunne regissøren avsløre at karakterene vil være menneskelige, og at filmen vil være live action med CGI.

Mannen som skal få det hele til å se realistisk ut er Bill Westenhofer, som tidligere har stått bak de visuelle effektene på filmer som "Historien om Pi" og "Det gylne kompasset". Under Blizzcon avslørte han at han så for seg at filmen skulle bli en salgs krysning mellom "Avatar" og "Game of Thrones".

I likhet med regissøren er Westenhofer en ivrig gamer selv, og resten av produksjonsteamet skal også være over middels interessert i nettopp World of Warcraft.

Les også: World of Warcraft-film får premiere i 2015

Travis Fimmel i Vikings
Travis Fimmel i Vikings

Virkelige skuespillere

Menneskenes store helt i filmen blir Anduin Lothar, som ledet Alliansen i Warcraft 2: Tides of Darkness. På Hordens og orkenes side vil helten være Durotan, faren til Thrall. Filmen skal i følge regissøren selv fortelle historien fra både Alliansens og Hordens perspektiv:

- Jeg ville at det skulle være Warcraft på den måten som jeg følte i hjertet mitt at filmen fortjente å være. Manuset var veldig menneske- og Allianse-rettet og jeg tenkte at hvis vi skal lage film av dette så må det være slik de originale Warcraft-spillene var, nemlig at du kan være en helt uansett hvilken side du er på.

Ingen av filmskaperne ville bekrefte at noen skuespillere hadde fått roller enda, selv om ryktene skal ha det til at Travis Fimmel (Vikings) skal spille den menneskelige helten.

Les også: WoW-film får Bowie-sønn som regissør