Dette blir storfilmene i 2014

Filmweb guider deg gjennom filmåret 2014!

 

Kjøttboller, Lego-figurer, Hobbiter, litterære klassikere, raske biler og oppfølgere. Vi har tatt en titt på kinoåret 2014, og her er mye spennende i vente!

 

I fjor traff vi på mange av gjetningene, men hadde også noen store bom - og i år prøver vi igjen på å tippe filmene som trekker flest kinogjengere i det kommende året.

 

Med forbehold om datoendringer.

 

Disse filmene tror vi vinner kinopublikummets gunst i 2014:

 1. Det regner kjøttboller 2

  Det regner kjøttboller 2

  Premiere: 17. januar

  Hvorfor? Dette er én av filmene som sparker i gang filmåret 2014, med planer om å følge opp suksessen fra 2009. Animasjonsfilmer er populært blant både unge og gamle, og har gjerne lang levetid på kino.

  Filmen har til nå blitt sett av over 125 000

 2. Karsten og Petra på Vinterferie

  Karsten og Petra på vinterferie

  Premiere: 24. januar

  Hvorfor? "Karsten og Petra blir bestevenner" (2013) ble en suksess for det yngste publikummet, med nesten 220 000 besøkende. Som i 2013 satser Karsten og Petra på å underholde i vinterferien, og det får de nok til!

  Filmen har til nå blitt sett av over 210 000!

  Les også: Barnefilmene i 2014

 3. Ørjan Gamst i Død snø 2

  Død Snø 2

  Premiere: 12. februar

  Hvorfor? Nazizombie-filmen "Død Snø" fra 2009 ble en indiehit med nesten 140 000 besøkende på kino. Fansen har ventet på en oppfølger, og siden den gang har både regissør og skuespillere blitt store navn. Vi har troen!

  Filmen har til nå blitt sett av over 75 000

  Les også: Zombiene er tilbake!

 4. LEGO filmen

  LEGO filmen

  Premiere: 14. februar

  Hvorfor? Den har allerede fått mye oppmerksomhet og ut ifra traileren ser dette ut til å bli en morsom film som kan underholde både store og små. Ikke bare er den basert på et av verdens mest kjente leketøy, men den har også med seg en rekke kjente superhelter.

  Filmen har til nå blitt sett av over 150 000

 5. Joel Kinnaman i RoboCop

  RoboCop

  Premiere: 21. februar

  Hvorfor? Her får vi servert en stjernespekket remake av 1980-talls kultklassikeren! Joel Kinnaman ser kul ut som Alex Murphy/RoboCop, så da gjenstår det bare å se om regissør José Padilha klarer å bringe tematikken til dagens samfunn.

  Les også: 5 funfacts om originale RoboCop

 6. Sullivan Stapleton i 300: Rise of an Empire

  300: Rise of an Empire

  Premiere: 7. mars

  Hvorfor? Zack Snyders actionepos "300" fra 2007 ble sett av 165 000 nordmenn på kino. Nå er riktignok både Snyder og Kong Leonidas borte, men mektige Dronning Gorgo (Lena Headey) og Xerxes (Rodrigo Santoro) er stadig med. Hvis vi får action og effekter som måler seg med "300", kan dette bli riktig bra.

  Filmen har til nå blitt sett av over 75 000

  Les også: Seize your glory!

 7. Atle Antonsen (Herr Thrane), Arve Guddingsmo Bjørn (Trym Thrane) og Even Guddingsmo Bjørn (Truls Thrane) i Doktor Proktors prompepulver

  Doktor Proktors prompepulver

  Premiere: 14. mars

  Hvorfor? Jo Nesbøs Doktor Proktor-bøker har solgt over 900 000 eksemplarer verden over. Nå kommer spillefilmen, med Kristoffer Joner i hovedrollen og biroller av blant andre Atle Antonsen og Bjarte Tjøstheim. Denne komedien kommer til å dra mange familier på kino!

  Filmen har til nå blitt sett av over 370 000!

  Les også: Helt sjef som Proktor

 8. Aaron Paul og Dominic Cooper i Need for Speed

  Need for Speed

  Premiere: 14. mars

  Hvorfor? "Need for Speed" er basert på EAs populære bilspillserie, og har Aaron Paul i hovedrollen som hevngjerrige Tobey Marshall.Produsentene håper nok på en slags "Fast & Furious"-effekt, og filmen vil gjøre det godt om den kommer på vei til besøkstallene fra for eksempel "Fast & Furious 6" (2013).

  Filmen har til nå blitt sett av over 75 000

  Les også: Have no rules, show no mercy

 9. Shailene Woodley som Tris i Divergent

  Divergent

  Premiere: 11. april

  Hvorfor? Her er årets nye tenåringsfrieri, som er basert på den populære Divergent-trilogien av Veronica Roth. Kule Shailene Woodley har hovedrollen som Beatrice Prior, mens Kate Winslet spiller antagonisten Jeanine Matthews. Besøkstallet kan ventes å ligge et sted mellom "Beautiful Creatures" og "Hunger Games"-filmene.

  Filmen har til nå blitt sett av over 105 000

  Les også: Bli kjent med Divergent

 10. Rio 2

  Rio 2

  Premiere: 11. april

  Hvorfor? "Rio" fra 2010 var populær blant det norske publikummet, med nesten 220 000 besøkende. "Rio 2" satser nok en gang på at påskepublikummet trekker inn i kinosalene når de er leie av påskeaktivitetene.

  Filmen har til nå blitt sett av over 210 000

  Les også: Blu og Jewel er tilbake i Rio 2!

 11. Jamie Foxx og Andrew Garfield i The Amazing Spider-Man 2

  The Amazing Spider-Man 2

  Premiere 25. april

  Hvorfor? "The Amazing Spider-Man" fra 2012 var starten på en reboot av Spider Man-filmene. Sommerfilmen gikk godt med nesten 190 000 besøkende, og nå kommer film nummer to med enda råere skurker enn sist. No more secrets...

  Filmen har til nå blitt sett av over 110 000

  Les også: FilmwebTV møtte stjernene

 12. Godzilla 2014

  Godzilla

  Premiere: 16. mai

  Hvorfor? Det begynner å bli en stund siden sist vi så Godzilla på lerretet, og denne stjernespekkede utgaven kan potensielt dra mange katastrofefilmtilhengere på kino.

  Filmen har til nå blitt sett av over 100 000

 13. Jennifer Lawrence i X-Men: Days of Future Past

  X-Men: Days of Future Past

  Premiere: 23. mai

  Hvorfor? "X-Men: First Class" gikk relativt godt på kino i 2011, og denne gangen får vi møte et stjernelag fra både de gamle filmene og de nye. Superheltfentusiasmen virker å vokse seg større og større for hvert år, så vi har tro på mutantene i 2014!

  Filmen har til nå blitt sett av over 140 000

 14. Dragetreneren 2

  Dragetreneren 2

  Premiere: 4. juli

  Hvorfor? "Dragetreneren" fra 2010 overrasket mange med sitt gode besøk og gode kritikker (filmen fikk to Oscar-nominasjoner). Nå er oppfølgeren her, med en historie som er satt fem år etter den første filmen. Animasjonsfilmer går som oftest godt på sommeren, og foreløpig har ikke "Dragetreneren 2" noen særlig konkurranse.

  Filmen har til nå blitt sett av over 220 000!

 15. Michael Bay på settet til Transformers 4

  Transformers 4

  Premiere: 11. juli

  Hvorfor? Michael Bays Transformers-filmer har trukket haugevis av kinogjengere gjennom tre filmer. Nå er det duket for 4. runde, denne gangen med helt ny cast. Vi tror likevel publikum vli trekke mot kinoene for å se eksplosjoner i verdensklasse.

  Filmen har til nå blitt sett av over 115 000

 16. Louis Williams i Beatles

  Beatles

  Premiere: 29. august

  Hvorfor? Filmatiseringen av Lars Saabye Christensens kjente roman har snappet den populære norske høstpremieren. Svært mange nordmenn har lest historien om Kim, Seb, Gunnar og Ola, og vi tror at publikum vil flokke til kinoene hvis dette gjøres bra.

  Les også: I Abbey Road for å lage Beatles-musikk

 17. Josh Brolin i Sin City: A Dame to Kill For

  Frank Miller's Sin City: A Dame To Kill For

  Premiere: 5. september

  Hvorfor? Etter mange års arbeid kommer oppfølgeren til "Sin City" fra 2005 (ja, det er så lenge siden!). Den første filmen fikk 120 000 besøkende, og siden den gang har nok enda flere fått øynene opp for Nancy, John, Marv og resten av karakterene. Det er knyttet store forventinger til "A Dame to Kill for", så vi håper at de innfris!

  Les også: Nye bilder fra Sin City: A Dame to Kill For!

 18. Interstellar

  Interstellar

  Premiere: 7. november

  Hvorfor? Christopher Nolans nye sci-fi-film er som vanlig stjernespekket, og vi er vant til at han leverer varene. Nolans siste kinofilmer i Norge har ligget på over 350 000 besøkende, og trenden kan trolig fortsette med "Interstellar".

  Les også: Teaser til Interstellar

 19. Jennifer Lawrence og Liam Hemsworth på settet til Mockingjay - Part 1

  The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  Premiere: I løpet av november

  Hvorfor? "The Hunger Games"-filmserien har vært populær i Norge, og det er ingen grunn til å tro at begeistringen avtar med det første.

  Les også: Fra Game of Thrones til Hunger Games

 20. Luke Evans og Orlando Bloom i Hobbiten: Femhærerslaget

  Hobbiten: Femhærerslaget (3D)

  Premiere: 10. desember

  Hvorfor? Dette er vel det sikreste kortet på hele listen. Første film i trilogien fikk over 600 000 besøkende på kino, og både film nummer to og tre forventes å ligge på det samme nivået, om ikke høyere.

  Les også: Ny tittel på siste Hobbit-film