Elizabeth Banks, Sam Claflin og Jena Malone promoterer The Hunger Games: Catching Fire i Norge

Vi møtte stjernene fra The Hunger Games: Catching Fire

Filmweb møtte i dag blant andre Jena Malone og Sam Claflin på Grand Hotel i Oslo hvor de forteller om den siste storfilmen.

Nå er det ikke lenge igjen før The Hunger Games: Catching Fire kommer på norske kinoer, og allerede i kveld er det gallapremiere på Colosseum kino i Oslo. I den forbindelse har blant annet filmstjernene Jena Malone (Johanna Mason) og Sam Claflin (Finnick Odair) tatt turen til den norske hovedstaden for å promotere storfilmen. Vi møtte noen veldig hyggelige og lattermilde skuespillere på Grand Hotel som mer enn gjerne delte av sine tanker og erfaringer rundt The Hunger Games-universet.

Jena Malone promoterer The Hunger Games: Catching Fire i Norge
Jena Malone promoterer The Hunger Games: Catching Fire i Norge

Har det vært en lang dag for dere?

- Aldri i livet! Den har akkurat begynt! uttrykker Jena Malone med et stort smil. 28-åringen fra USA virker å være i storform og er entusiastisk rundt sitt norgesbesøk:

- Jeg liker meg i Norge! Det hadde vært artig å komme tilbake på sommeren når det ikke er så kaldt. Faktisk så tror jeg at deler av slekten min kommer fra Bergen.

Bildeserie: Hunger Games-stjernene i Norge

Johanna Mason (Jena Malone) i The Hunger Games: Catching Fire

Malone spiller den fryktløse Johanna Mason i "Catching Fire," og hun kan fortelle at rollen var like lett å spille som den var utfordrende:

- Jeg ser på meg selv som like fryktløs som Johanna. Jeg elsker å kaste meg ut i skremmende ting, og likt Johanna så har jeg ikke så mange restriksjoner på meg selv. Likevel var det vanskelig å spille en så sterk rollekarakter over så lang tid. Under innspillingen følte jeg at jeg aldri fikk senket skuldrene!

Sam Claflin møter pressen i Oslo i forbindelse med premieren på The Hunger Games: Catching Fire
Sam Claflin møter pressen i Oslo i forbindelse med premieren på The Hunger Games: Catching Fire

Sam Claflinspiller rollen som Finnick Odair fra det fattige Distrikt 4. Finnick er den yngste personen som noensinne har vunnet spillene, og 27-åringen Claflin legger ikke skjul på at han tror rollefiguren sliter med ettervirkningene:

- Han er den yngste vinneren av The Hunger Games noensinne, og som den yngste vinneren så er han en ganske ødelagt person. Etter seieren gikk han ned feil sti og hang med feil folk, så derfor fremstår han som ganske selvgod. Men dette er hvordan han overlever. Han tilpasser seg til å overleve traumene fra spillet ved å sette opp denne fasaden av å holde seg i toppform og være selvgod og karismatisk. Men bak fasaden så er han ennå bare en sensitiv gutt.

Les også: - Katniss er en flott rollemodell

Elizabeth Banks, Sam Claflin og Jena Malone møter pressen i Oslo i forbindelse med premieren på The Hunger Games: Catching Fire

Har du personlig noe til felles med rollefiguren din?

- Finnick er egentlig ganske sensitiv og usikker på seg selv. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det, spesielt meg. Jo, jeg kjenner jeg meg veldig godt igjen på akkurat dette. Det er også grunnen til at jeg liker ham så godt - de små tingene som gjør ham menneskelig.

Finnick Odair (Sam Claflin) i The Hunger Games: Catching Fire
Finnick Odair (Sam Claflin) i The Hunger Games: Catching Fire

Les også: Nye bilder fra "Catching Fire."

Begge skuespillerne forteller at det er en fantastisk opplevelse å være en del av The Hunger Games, spesielt under innspillingene på Hawaii hvor alle ifølge Claflin blir som en stor familie. Malone på sin side er spesielt entusiastisk over å kunne representere unge jenter:

- For meg så er dette som å vinne i lotto. Det er en fantastisk bokserie med mange tilhengere, og jeg liker spesielt at den tiltrekker så mange unge jenter. Disse menneskene er de viktigste jeg kan lage film for - de har ambisjoner og de skal steder. Det er jo tross alt unge jenter som skal endre verden til noe bedre!

Før vi gikk hver vår vei kom Sam Claflin med en hilsen til det norske folk:

- Håper dere liker filmen, folkens!

"The Hunger Games: Catching Fire" har norgespremiere 20. november.