Elizabeth Banks i Oslo for promotering av

- Jeg kan ennå ikke tro jeg er en del av dette

Elizabeth Banks er henrykt over å være en del av "The Hunger Games."

Hunger Games-stjernene er i Norge, og vi har møtt noen av skuespillerne på Grand Hotel i Oslo. Elizabeth Banks spiller en av filmens mest fargerike roller, "Effie Trinket," og skuespilleren er en stor beundrer:

- Jeg var en stor fan av bøkene før filmene kom ut og jeg var spesielt opptatt av Effie. Jeg simpelthen elsker henne. Jeg liker veldig godt å forandre meg fullstendig og bli tilhenne, delvis fordi hun ikke ser ut som meg i det virkelige liv i det hele tatt, men også fordi hun er med på å skape intensitet i filmene.

Les også: Vi møtte stjernene fra The Hunger Games: Catching Fire

Elizabeth Banks som Effie i The Hunger Games: Catching Fire
Elizabeth Banks som Effie i The Hunger Games: Catching Fire

Sammen med skuespillerkollegaene Sam Claflin og Jena Malone har Banks tatt turen til Norge for å promotere "The Hunger Games: Catching Fire." Hun forteller at hun har mye respekt for forfatteren Suzanne Collins, og hun legger heller ikke skjul på at det er mer enn kun "Effie Trinket" som gjorde at hun takket ja tilrollen:

- Så mye ved Hunger Games-universet tiltrekker meg. Jeg synes Suzanne Collins skapte en fantasisk heltinne i Katniss Everdeen (spilt av Jennifer Lawrence) og ikke minst skjer fortellingen i en helt vanvittig verden som reflekterer mye av den usikkerheten og angsten som vi ser i virkeligheten. Det at så mange kjente skuespillere ønsker å være del av filmene viser bare hvor god forfatter Suzanne Collins egentlig er.

Elizabeth Banks og Jennifer Lawrence i The Hunger Games
Elizabeth Banks og Jennifer Lawrence i The Hunger Games

Bildeserie: Hunger Games-stjernene i Norge

"The Hunger Games-serien" handler blant annet om de enorme forskjellene mellom rike og fattige, noesom gjenspeiles i Banks sin rollefigur:

- Disse filmene påpeker veldig forskjellen mellom de som har mye, og de som nesten ikke har noen ting. Effie er en som har mye, og hun representerer overfloden av luksus. Hun er i utangspunktet ment å være et bilde på alt som er galt med hovedstaden The Capitol, men hun får seg også en aldri så liten vekker i "Catching Fire." forteller Banks, uten å røpe noe mer av handlingen.

Effie (Elizabeth Banks) og Peeta (Josh Hutcherson) i The Hunger Games: Catching Fire
Effie (Elizabeth Banks) og Peeta (Josh Hutcherson) i The Hunger Games: Catching Fire

Banks er også klar på at reality-TV ofte kan være ødeleggende for unge mennesker, og at det ligger viktige budskap i Hunger-Games filmene. På spørsmål om reality-TV av og til går for langt har Banks klare meninger:

- Helt klart. I filmene ligger det en ganske så åpenbar beskjed om at prisen for underholdning noen ganger er altfor høy. Et reality-show som "The Hunger Games" som viser folk som dreper hverandre er det verste av det verste, og jeg tror regissøren Francis Lawrence ønsket å legge vekt på hvordan unge mennesker påvirkes negativt av den konstante tilgangen på vold man ser i media. Det er ikke bra for noen, og spesielt ikke folk i ung alder.

Les også: Julianne Moore til The Hunger Games: Mockingjay

Elizabeth Banks, Sam Claflin og Jena Malone promoterer The Hunger Games: Catching Fire i Norge
Elizabeth Banks, Sam Claflin og Jena Malone promoterer The Hunger Games: Catching Fire i Norge

Hunger Games-universet appellerer til veldig mange, og Banks mener mangfoldet man finner i bøkene og i filmene er med på å skape interesse hos alle mulige mennesker:

- Jeg tror at grunnen til at vi har så mange fans er fordi fortellingen har noe som appellerer til alle. Romanse, action, dystopiske historier og fremmede universer, vi har alt! Vi ønsker å underholde alle forskjellige folk og vi gir dem en heltinne alle heier på. Katniss Everdeen ønsker å bevare trygghet, familie og kjærlighet, og hvem ville ikke heie på en slik person!

Banks er også overlykkelig over å være en del av Hunger Games-universet:

- Jeg kan ennå ikke tro at jeg er del av dette. Det er helt fantastisk!

"The Hunger Games: Catching Fire" har premiere på norske kinoer 20. november.