Frost

«Frost» med sterke norske stemmer

Når Disneys nye animasjonsfilm «Frost» har premiere 1. juledag, er det løselig basert på H.C. Andersen-eventyret om Snødronningen. Men landskapene er norske.

Handlingen i "Frost" er lagt til langt mer dramatiske – norske – landskap enn flate Danmark, melder NRK. Det er duket for høye fjell og brede fjorder, mens turistperler som Bryggen i Bergen, Røros og Akershus festning er tegnet inn i filmen – sammen med både stavkirker, troll, nordlys, lutefisk, gløgg, rosemaling og bunader, og bukkehorn er å høre i den norskinspirerte filmmusikken. Visit Norway har nemlig inngått et samarbeid med Disney, melder NRK.

Norsk-inspirert landskap i "Frost."
Norsk-inspirert landskap i "Frost."
– Dette er en gyllen anledning til å vise fram Norge, og en gavepakke til norsk reiseliv,

sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin til nettstedet, uten å røpe hva prislappen var. Tuftins stemme er også å høre i en liten stemmerolle.

Se også: Bildeserie fra Disneys nye familiefilm, "Frost."

Norsk fjellheim og eventyrslott i "Frost."

I «Frost» legger ungjenta Anna (May Kristin Kaspersen) ut på en stor reise for å finne søsteren Elsa (Lisa Stokke), Snødronningen som har kastet en iskald forbannelse over et kongerike, og dømt det til evig vinter. Med seg på reisen har hun fjellfareren Kristoff (Thorbjørn Harr), og underveis møter hun den snodige snømannen Olaf (Gustav Nilsen). I andre roller blir også Anders Baasmo Christiansen å høre som Hans og Gard Eidsvold som Jarl av Wesseltun. Regien for «Frost» står Chris Buck for.

«Frost» har norgespremiere 25. desember.

Se også: Dette blir storfilmene i 2014.