Christian Bale (Patrick Bateman) i American Psycho

20 nyinnspillinger som pirrer nysgjerrigheten

Først av alt: Hva rettferdiggjør egentlig en gjeninnspilling? Kan ikke de originale filmene stå for seg selv? Er det idétørke i filmbransjen? Må manusforfatterne kannibalisere eksisterende filmer for å komme opp med gode historier?

 

Det er lett å finne innvendinger mot remake-trenden, men på den andre siden er det også spennende å se nye varianter og moderne tolkninger av gamle manus. Nye generasjoner og gamle fans kan finne felles grunn, og gjennom nyinnspillinger kan de originale filmene gjenoppdages og reaktualiseres.

 

Med en positiv og nysgjerrig innstilling til det nye som kommer: Her er en oversikt over noen av de mest interessante remakene som er på blokka i tiden fremover:

 1. Luke Bracey i Point Break

  Point Break (3D)

  Premiere: 25. desember 2015

  Oscarvinnende Kathryn Bigelows «Point Break» (1991), med Patrick Swayze og Keanu Reeves i hovedrollene, får ny drakt.

  En ung FBI agent infiltrerer et team med ekstremsportutøvere som han mistenker for å stå bak en rekke enestående, sofistikerte ran.

  Ericson Core, som er best kjent som filmfotograf, har regien. I rollene finner vi Teresa Palmer, Luke Bracey, Ray Winstone og vår egen Tobias Santelmann.

  Les også: Point Break blir film igjen

 2. All Quiet on the Western Front (1930)

  Intet nytt fra Vestfronten

  Premiere: 31. desember 2015

  Vi vet ikke hvilke skuespillere som ønskes til nyinnspillingen av Oscarvinneren “Intet nytt fra vestfronten” (1930), som er basert på Erich Maria Remarques klassiske roman. Å velge noen populære skuespillernavn kan være en nøkkelingrediens hvis det unge publikummet skal nås med denne fantastiske historien.

  Regien er ved Roger Donaldson, som blant annet har regissert "Cocktail" (1988) og "Dante's peak" (1997). Innspillingen starter snart.

  Les også: De beste krigsfilmene

 3. Charlton Heston i Ben-Hur

  De syv samuraier

  Premiere: 26. februar 2016

  Jepp, "Ben-Hur" får en remake. Originalfilmen fra 1959 tjente 146 900 000 dollar, som på den tiden gjorde den til tidenes mest inntjenende film etter "Tatt av vinden".

  Om regissør Timur Bekmambetov klarer å oppnå den samme topplasseringen for nyinnspillingen er heller tvilsomt, men den kan allikevel gå godt på kino. Jack Huston fra "Boardwalk Empire" spiller hovedrollen, og vi møter også Morgan Freeman, Toby Kebbell og Pedro Pascal. Filmen er under innspilling.

  Les også: Klassiske filmer du ikke må gå glipp av

 4. De syv samuraier

  Dirty Dancing

  Premiere: 13. januar 2017

  Kurosawas mesterverk "De syv samuraier" (1954) har vært tolket på nytt i mange former, blant annet amerikanske "Syv uovervinnelige", men denne gangen skal det gjøres en mer direkte gjeninnspilling av klassikeren.

  Regissør Antoine Fuqua har fått med seg noen spennende navn: Denzel Washington, Ethan Hawke, Chris Pratt, Vincent D'Onofrio, Matt Bomer, Peter Sarsgaard, Luke Grimes og Wagner Moura.

  Les også: Training Day-reunion

 5. Dirty Dancing

  American Psycho

  Premiere: Ubestemt

  Hvordan i himmelens navn kan noen fylle skoene til Patrick Swayze, RIP?

  Lite vites i skrivende stund om gjeninnspillingen av den elskede klassikeren «Dirty Dancing» (1987), men Kenny Ortega, mannen bak gigasuksessen «High School Musical» sitter ved roret og klarer nok å begeistre i alle fall nye fans.

  Les også: Topp 10 dansefilmer

 6. Christian Bale (Patrick Bateman) i American Psycho

  Scarface

  Premiere: Ubestemt

  Filmatiseringen av Bret Easton Ellis’ roman med samme navn, “American Psycho”, sjokkerte publikum verden over da den kom i 2000.

  Et drøyt krimdrama med en imponerende Christian Bale i hovedrollen – hvem kan gjøre rollen i nærheten av like godt? Forfatteren selv skal ha lagt ned ultimatum om Miles Fisher eller Scott Disick. Gode valg! Regien er ved relativt ukjente Noble Lincoln Jones.

  Les også: Topp 10 psykopater på film!

 7. Al Pacino i Scarface

  Akira

  Premiere: Ubestemt

  Nok en gang skal Howard Hawkes’ gangsterfilm fra 1932 tolkes på nytt. I Brian De Palmas «Scarface» (1983) gjør Al Pacino en av sine mest legendariske roller som Tony Montana – hva blir settingen nå og hvem blir Tony i den nye versjonen?

  Les også: Al Pacinos beste roller

 8. Akira

  My Fair Lady

  Premiere: Ubestemt

  Anime-kultklassikeren «Akira» (1988) skal bli spillefilm, og denne gangen skal større deler av den opprinnelige tegneseriehistorien presenteres. Det blir spennende å se hvordan det løses stilmessig.

  Filmen regisseres av Jaume Collet-Serra (Orphan, Non-Stop), og skal angivelig deles i to. Filmen er på manusstadiet.

  Les også: De beste animasjonsfilmene!

 9. Audrey Hepburn i My Fair Lady fra 1964

  The Crow

  Premiere: Ubestemt

  Det krever sin dame å gå i Audrey Hepburns fotspor som Eliza i den åtte ganger Oscarvinnende «My Fair Lady» (1964), basert på musikalen fra 1956, som igjen er basert på George Bernards Shaws skuespill «Pygmalion» (1912).

  Filmen er på manusstadiet.

  Les også: Topp 10 musikaler

 10. Brandon Lee er The Crow

  The Orphanage

  Premiere: Ubestemt

  Remaken av kultfilmen “The Crow” (1994), filmen som har vært forfulgt av ulykker, har hatt en brokete vei og lenge vært i loopen.

  Corin Hardy har regien, og selveste Nick Cave jobber med manuset. I rollene finner vi Jack Huston og Andrea Riseborough.

 11. The Orphanage

  Den uendelige historien

  Premiere: Ubestemt

  «The Orphanage» (2007) skal få en engelskspråklig versjon. Guillermo del Toro, som produserte originalen, er heldigvis med som både produsent og manusforfatter, og regissør Mark Pellington sier manuset er enda bedre enn originalen.

  Les også: Topp 10 kritikerroste skrekkfilmer fra 2000-tallet

 12. Den uendelige historien (1984)

  Battle Royale

  Premiere: Ubestemt

  Den store fantasyklassikeren «Den uendelige historien» (1984) nærmer seg en ny begynnelse med Leonardo DiCaprio og Kathleen Kennedy som del av produsentene.

  Hvem som skal spille lille Bastian, eller når innspillingen skal starte, er foreløpig ubestemt. Filmen er på manusstadiet.

 13. Battle Royale

  En stjerne blir født

  Premiere: Ubestemt

  "The Hunger Games"-filmserien tok litt luven av den lenge planlagte Hollywood-gjeninnspillingen av den japanske kultgrøsseren “Battle Royale” (2000), med sin lignende tematikk. Kan den nye versjonen måle seg med den forrykende originalen?

  Se også: Vellykkede Hollywood-remakes

 14. De levende døde

  Premiere: Ubestemt

  Bradley Cooper og Clint Eastwood skal gi seg i kast med å fornye historien som allerede har har vært filmatisert tre ganger (i 1937, 1954 og 1976).

  Filmen er på manusstadiet.

  Les også: Patriotiske amerikanske filmer

 15. Pet Samatary/De levende døde

  Fuglene

  Premiere: Ubestemt

  Den klassiske horrorfilmen fra 1989 basert på Stephen Kings roman skal få ny drakt. Regissøren av "28 Weeks Later", Juan Carlos Fresnadillo, har ansvaret for prosjektet. Filmen er på manusstadiet.

 16. Tippi Hedren i Fuglene

  Nådeløs by

  Premiere: Ubestemt

  Nederlandske Diederik Van Rooijen skal gjenskape Alfred Hitchococks klassiker "Fuglene" fra 1963. Filmen er på manusstadiet.

 17. Charles Bronson i Death Wish

  Heavy Metal

  Premiere: Ubestemt

  Det klassiske krimdramaet fra 1974 med Charles Bronson og Hope Lange får ny drakt.

  Gerardo naranjo (Miss Bala) skal regissere, og selveste Sylvester Stallone skal produsere.

 18. Heavy Metal

  The Wild Bunch

  Premiere: Ubestemt

  En serie animerte kortfilmer inspireres av kultfilmen fra 1981. Filmen er på manusstadiet.

 19. William Holden, Ernest Borgnine, Ben Johnson og Warren Oates i The Wild Bunch

  En amerikansk varulv i London

  Premiere: Ubestemt

  Den klassiske westernfilmen av Sam Peckinpah får en remake som nå er på manusstadiet.

 20. An American Werewolf in London (1981)

  Premiere: Ubestemt

  Den klassiske svarte kultkomedien får en remake som nå er på manusstadiet.