Vårens filmperler på kino

Filmperleåret 2014 ble sparket i gang 24. januar med premiere på "Meg eier ingen" og "Nymphomaniac".

 

Siden har vi fått filmer som "12 Years a Slave", "The Wolf of Wall Street", "Søvngjengeren", "Som far, så sønn", "En himmel av kobber", "Her", "Moebius", "Dallas Buyers Club", "Inside Llewyn Davis", "Om hester og menn", "Sightseers", "Sorg og glede", "The Grand Budapest Hotel", "Vinden stiger", "Heli", "Tom at the Farm", "Ida" og "The Lunchbox".

 

Frem mot sommeren får vi hele 25 filmperler på kino

 

Alt om filmperler på kino og video!

 

Med forbehold om endring i premieredatoer.

 1. Gjenforeningen

  Gjenforeningen

  Premiere: 9. mai

  Drama

  20-årsjubileum for klassen fra barne- og ungdomsskolen. God stemning, klemming og begeistrede utrop. Anna reiser seg under middagen. Hun forteller en noe annen historie om den 'lykkelige tiden': ni år med mobbing og utestenging. Den gamle klassen reagerer med sympati, men når Anna forsetter å avbryte den glade mimringen vokser irritasjonen.

  "Gjenforeningen" har vunnet flere priser, blant annet to Guldbagger som er svenskenes svar på Amanda.

  Regi: Anna Odell

  Skuespillere: Anna Odell,Anders Berg,Robert Fransson,Sandra Andreis,Rikard Svensson

 2. Emmanuelle Devos og Sandrine Kiberlain i Violette

  Violette

  Premiere: 30. mai

  Drama

  Violette Leduc fødtes utenom ekteskap i begynnelsen av forrige århundre. Fattig og uelsket møter hun Simone de Beauvoir i etterkrigstidens Saint-Germain-des-Prés. Et livslangt vennskap vokser fram mellom de to forfatterne, som bygger på Violettes streven etter å oppnå frihet gjennom det hun skriver, og på Simones overbevisning om att hun holder en enestående forfatters skjebne i sine hender.

  "Violette" har blitt vist på steder som Toronto International Film Festival og London Film Festival.

  Regi: Martin Provost

  Skuespillere: Emmanuelle Devos,Sandrine Kiberlain,Catherine Hiegel,Olivier Gourmet,Olivier Py,Jacques Bonaffe,Nathalie Richard,Stanley Weber

 3. Jasmine Trinca og Carlo Cecchi i Irenes to liv / Miele

  Irenes to liv

  Premiere: I løpet av juni

  Drama

  Irene lever et dobbeltliv. For hennes venner, familie og gifte elsker er hun en ganske ordinær - om enn sjeldent vakker - kvinne. Men under kodenavnet Miele tjener hun til livets opphold som del av et hemmelig nettverk som tilbyr dødssyke mennesker muligheten til en rask død. Den idealistiske Irene er sterk i troen på at det hun gjør er både viktig og moralsk riktig. Dette endrer seg imidlertid når hun kontaktes av en aldrende arkitekt som ønsker å benytte seg av hennes tjenester: Når Irene oppdager at hennes klient har løyet på seg sykdommen for å få hjelp til å dø, tvinges hun til å ta et oppgjør med sin utradisjonelle geskjeft.

  "Irenes to liv" har blitt nominert til, og vunnet, mange priser på europeiske filmfestivaler i 2013.

  Regi: Valeria Golino

  Skuespillere: Jasmine Trinca,Carlo Cecchi,Libero de Rienzo,Vinicio Marchioni,Iaia Forte,Roberto De Francesco,Barbara Ronchi

 4. Fra filmen om Yves Saint Laurent

  Yves Saint Laurent

  Premiere: 4. juli

  Drama, biografi

  Dette er filmen om livet til den verdenskjente franske designeren Yves Saint Laurent. Vi får bli med fra starten i 1958, da hans karriere kom igang og han møtte sin kjæreste og forretningspartner, Pierre Berge.

  "Yves Saint Laurent" åpner Panorama-programmet under Berlin filmfestival i februar.

  Regi: Jalil Lespert
  Skuespillere: Pierre Niney,Guillaume Gallienne,Charlotte Lebon,Laura Smet,Xavier Lafitte,Nikolai Kinski

 5. Eddie Marsan i Still Life

  Still Life

  Premiere: I løpet av august

  Drama

  John May er en mann med et varmt hjerte og stor omsorg for sine klienter - mennesker som ofte har levd et ensomt og tilbaketrukket liv. Når de dør er det Johns oppgave å finne fram til slektninger eller venner. Han lykkes sjeldent. Det blir som regel en ensom begravelse, men John gir aldri opp. Han gir i hvertfall den avdøde en begravelse med taler og musikk som han vet de ville satt pris på. Johns insistering på å gi hver enkelt oppmerksomhet og en verdig hvile blir ikke tatt nådig opp av den nye sjefen. Her skal det effektiviseres. Men John får et siste oppdrag, som viser seg å være en nabo.

  "Still Life" vant hele fire priser under Venezia filmfestival 2013.

  Regi: Uberto Pasolini

  Skuespillere: Eddie Marsan,Joanne Froggatt,Karen Drury,Andrew Buchan