Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i Kvinnen i Buret

Dansk suksesskrim til Norge

Her er "Kvinnen i buret"!

Etter en blodig skuddveksling som etterlater hans to partnere henholdsvis død og lammet, blir visekriminalkommissær Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) tvunget til å lede den nyopprettede Avdeling Q, en avdeling for uoppklarte saker.

I avdelingen er kun Mørck og hans nye assistent, Assad (Fares Fares). Selv om de får klare ordre om kun å sortere og lese gjennom sakene, går det bare en enkelt dag før Carls trassige natur kaster dem hodestups ut i mysteriet om Merete Lynggaard (Sonja Richter); en godt likt og ambisiøs politiker som for fem år siden forsvant fra en ferge, og hvor det eneste vitne er hennes hjerneskadde bror (Mikkel Boe Følsgaard), som blir funnet skrikende på bildekket.

Sonja Richter og Mikkel Boe Følsgaard i Kvinnen i Buret
Sonja Richter og Mikkel Boe Følsgaard i Kvinnen i Buret

Saken har blitt henlagt som et antatt selvmord, men denne forklaringen overbeviser ikke Carl og Assad, og de begir seg ut på en reise som fører dem dypt ned i samfunnets mørkeste avkroker og på sporet av et kalkulerende og forskrudd sinn.

"Kvinnen i buret" er basert på Jussi Adler-Olsens bestselger, og har vært en kjempesuksess i Danmark. Den hadde 120 000 besøkende i åpningshelgen, og er sett av over 720 000 dansker totalt.

Filmen har norsk premiere fredag 17. januar.