Ellen Dorrit Petersen i Blind

«Blind» også til Berlin

Først utsatte regidebutant Eskil Vogt premieren på sin film «Blind» for å få den med på Sundance-festivalen. Fredag fikk han beskjed om at den er invitert til å vises i Berlin også.

Det blir i programseksjonen Panorama, som beskrives som prestisjetung.

– Jeg er glad og faktisk ikke så rent lite stolt over at Blind får begynne sitt liv på to så viktige filmfestivaler,

sier Vogt, som medgir at «tankene var innom denne muligheten».

– Men jeg våget ikke tro det var mulig. Dette er rett og slett den beste starten filmen kunne fått,

sier Eskil Vogt, som har vært fast manusforfatter for regissør Joachim Trier på filmer som blant annet den prisbelønte og hyllede «Oslo, 31. august».

Eskil Vogt og Joachim Trier
Eskil Vogt og Joachim Trier

Ifølge Norsk filminstitutt er «Blind» et originalt og fascinerende drama spekket med store doser svart humor. Ellen Dorrit Pedersen, spiller den blinde Ingrid. For å forberede seg til rollen snakket hun med både synshemmede og folk som jobber med dem – og tok på seg bind for øynene.

Ellen Dorrit Petersen som Ingrid i Blind
Ellen Dorrit Petersen som Ingrid i Blind

– Da følte jeg meg dum. Alle dilemmaene, alle de fysiske utfordringene, sa hun under Filminstituttets presentasjon av vårfilmene nylig.

Der sa Eskil Vogt at han var «fascinert av blindhet».

– Men hvordan vise det på film? Jeg var mest interessert i det å ha kunnet se, og så miste synet. Den evige tankeprosessen i å forestille seg ting når man hører en lyd; den fantasien og indre tilstanden det innebærer, sa Eskil Vogt under Filminstituttets presentasjon av vårfilmene tidligere denne måneden.