Ellen Dorrit Petersen i Blind

Norsk film fikk pris på Sundancefestivalen

Den norske filmen Blind ble tildelt manusprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Sundance i USA natt til søndag norsk tid.

Regissør og manusforfatter Eskil Vogt hadde reist tilbake til Oslo og kunne derfor ikke ta imot prisen personlig i Park City i delstaten Utah. Men han hadde spilt inn en videohilsen til prisutdelingen, skriver Aftenposten.

Langfilmdebuten til regissør Eskil Vogt handler om Ingrid som i voksen alder blir blind og nekter å gå ut av leiligheten. Hovedrollen spilles av Ellen Dorrit Pedersen, som har fått mye god omtale for sin innsats.

Les også: "Blind" også til Berlin

Vera Vitali i Blind
Vera Vitali i Blind

– Et stort klapp på skulderen

– En viktig pris som manusprisen er et stort klapp på skulderen ikke bare til meg, men til alle i teamet og skuespillerne som har gjort at manuset og filmen fremstår som prisverdig.

sier en lykkelig regissør og manusforfatter Eskil Vogt i en pressemelding.

«Blind» deltok i World Dramatic Cinema-konkurransen sammen med elleve andre internasjonale filmer. Tre norske spillefilmer og tre kortfilmer ble vist på festivalen, som er den største i USA og den viktigste for internasjonal, uavhengig film.

Les også: Vårens norske kinofilmer

Regissør Eskil Vogt på settet til Blind
Regissør Eskil Vogt på settet til Blind

Regissørdebut

Eskil Vogt har tidligere regissert flere kortfilmer og skrevet manus til både langfilmer og kortfilmer, men dette er hans debut som regissør av en langfilm.

Filmen har premiere i Norge 28. februar og skal også vises på filmfestivalen i Berlin.

– De flotte anmeldelsene og manusprisen fra den betydningsfulle filmfestivalen Sundance gjør at «Blind» ankommer Berlin og Panorama-programmet i begynnelsen av februar som vinnere, og gjør at den kommer til å få mye oppmerksomhet også i Berlin, sier Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt.

Magnus Morks kortfilm «Burger» kommer også hjem fra Sundance-festivalen med pris i bagasjen. Den fikk onsdag juryens spesialpris for regi og ensemblespill.

"Blind" har norgespremiere 28. februar i år