Joaquin Phoenix i Her

Vinnerne fra årets Writers Guild Award

"Her" og "Captain Phillips" ble prisutdelingens store vinner.

Writers Guild of America Awards gikk nylig av stabelen i Los Angeles, USA. Dette er en prisutdeling hvor manusforfattere selv har nominert filmer og TV-serier som har gått på kino i Los Angeles-området det foregående året. Etter gårsdagens seremoni ble det Spike Jonzes "Her" som tok storeslem og vant pris for beste originale manuskript fremfor forhåndsfavoritten "American Hustle," noe som lover godt for den Oscar-nominerte filmen.

Les også: Her er Oscar-nominasjonene!

Joaquin Phoenix i Her
Joaquin Phoenix i Her

Filmen "Her" er en fortelling som utspiller seg i en nær fremtid, og handler om en mann som utvikler et romantisk forhold til et menneskelignende operativsystem. Tenk Apple iPhones "Siri," bare langt mer utviklet, og konseptet bør være mer forståelig.

Manusforfatter Billy Rays "Captain Phillips" vant pris for beste adapterte manus, en pris det var trodd ville gå til Martin Scorseses "The Wolf of Wall Street." Det er likevel mye som tyder på at Writers Guild Awards ikke nødvendigvis gjenspeiler utfallet av Oscar-utdelingen i mars, da storfavoritten "12 Years a Slave" ikke var nominert til noen av manusforfatternes priser i år.

Andre vinnere:

Beste dokumentar: Stories We Tell av Sarah Polley

Beste dramaserie: Breaking Bad

Beste nye serie: House of Cards

Beste komedie/talkshow: The Colbert Report

Beste animasjon: The Simpsons - episode "A Test Before Trying."