Meryl Streep i Familien, August: Osage County

Suverent fra Streep

Oscardronningen imponerer i Familien, August: Osage County.

Denne uken er det premiere på dramafilmen "Familien, August: Osage County" med Julia Roberts og Meryl Streep i hovedrollene. Filmen er en mørk og dramatisk skildring av et dysfunksjonelt familieliv som tross medlemmenesiherdige forsøk på forsoning ikke lar seg forbedre. Og grunnen? Den heter Viola Weston, en tyrann av en mor og hustru som kun syntes synd på seg selv, intetanende om den smerten hun hensynsløst påfører sine nærmeste. Til slutt står hun ansikt til ansikt mot konsekvensene av sine handlinger.

Se bildeserie fra Familien, August: Osage County

Julia Roberts og Meryl Streep i Familien, August: Osage County
Julia Roberts og Meryl Streep i Familien, August: Osage County

Oscar-dronningen

At Meryl Streep er en god skuespiller levner det liten tvil om. Hun har levert fantastiske prestasjoner siden hun begynte sin filmkarriere i 1975, og hennes tolkning av Margaret Thatcher i "Jernkvinnen" ga henne en Oscar-statuett for beste kvinnelige skuespiller i 2012. Nå har hun mottatt sin 18. Oscar-nominasjon som et resultat av hennes tolkning av Viola Weston, noe som er rekord for antall nominasjoner noensinne. Julia Roberts spiller hennes datter i filmen, og også Roberts er Oscar-nominert til beste kvinnelige birolle for sin brilliante innsats.

Les også: Her er Oscar-nominasjonene!

Julia Roberts, Meryl Streep og Ewan McGregor i Familien, August: Osage County
Julia Roberts, Meryl Streep og Ewan McGregor i Familien, August: Osage County

I tillegg til de to Hollywood-traverne inneholder filmen også blant andre skuespillerne Chris Cooper, Ewan McGregor, Abigail Breslin og Benedict Cumberbatch. Alle portretterer hva som kan fremstå som en gjeng deprimerte dramatikere som selv ikke en syngende Cumberbatch kan løfte humøret på. Men det er kanskje her filmens styrke ligger; disse menneskene vet hva et rikt følelsesliv går ut på, og de er ikke redde for å si akkurat hva de mener. Akkurat dét er deilig befriende for oss nordmenn å se på.

"Familien, August: Osage County" har premiere førstkommende fredag 7. februar.