Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic

De mest ikoniske filmparene

Her er den ultimate listen over de mest ikoniske filmparene gjennom tidene!

 1. Julia Roberts og Hugh Grant i Notting Hill

  Notting Hill

  Anna Scott og William Thacker

  Det tok ikke publikum lang tid å bli forelsket i dette filmparet. Året var 1999, og fortellingen om den berømte skuespilleren Anna Scott (spilt av Julia Roberts) som forelsker seg i den langt mer folkelige William Thacker (Hugh Grant) ble en umiddelbar suksess blant publikum. Hjertet vil ha hva hjertet vil ha, tross forskjeller.

 2. Leonardo DiCaprio og Kate Winslet - Titanic

  Titanic (3D)

  Jack Dawson og Rose DeWitt Bukater

  I 1998 var det knapt et tørt øye i kinosalene da Jack (Leonardo DiCaprio) sank ned i det mørke havdypet etter å ha bedt sin elskede Rose (Kate Winslet) om å aldri slippe taket.

  Titanic er historien som beskriver alle sidene av intens kjærlighet; glede, intriger, erotikk og sorg. Fortellingen om de to unge menneskenes romanse på den dødsdømte skipsturen er og forblir en publikumsfavoritt.

 3. Colin Firth og Renee Zellweger i Bridget Jones' dagbok

  Bridget Jones' dagbok

  Bridget Jones og Mark Darcy

  Bridget Jones (Renée Zellweger) er det elskverdige togvraket av en kvinne som forelsker seg i den svært så ryddige Mark Darcy (Colin Firth), men hun overveldes av overgangen fra singelliv til parforhold, noe som resulterer i entidvis pinlig men herlig komedie.

  Man kan ikke unngå å heie på Bridget der hun løper ute i Londons gater iført bare bestemortrusa for å innhente mannen i sitt liv.

 4. Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook

  Silver Linings Playbook

  Pat og Tiffany

  "Silver Linings Playbook" er en Oscar-vinnende filmperle hvor vi finner superduoen Pat (Bradley Cooper) og Tiffany (Jennifer Lawrence).

  De er to mennesker med kompliserte følelsesliv, men kanskje de bare er veldig misforstått av omverdenen? Når de etterhvert begynner å forstå hverandre,står ikke lenger personlige utfordringer i veien for at gnister de to ikke var forberedt på plutselig oppstår mellom dem...

 5. Leonardo DiCaprion og Claire Danes i Romeo og Julie (1996)

  Romeo og Julie

  Romeo og Julie

  Romeo, O Romeo! Wherefore art thou Romeo?

  Kanskje fordi forbudt kjærlighet er den beste..? Det blir ikke mer romantisk enn Shakespares fortelling om Romeo (i denne versjonen spilt av Leonardo DiCaprio) og Juliet (Claire Danes) som forelsker seg men som samtidig må håndtere sine rivaliserende Capulet- og Montague-familier, noe som får et tragisk utfall.

  Dette er historien om evig kjærlighet som river i hjerteroten til alle og enhver.

 6. Jake Gyllenhaal og avdøde Heath Ledger i Brokeback Mountain

  Brokeback Mountain

  Ennis Del Mar og Jack Twist

  Dette er fortellingen om to unge cowboyer som tilbringer en sommer sammen til fjells. Ennis (Heath Ledger) er innesluttet og Jack (Jake Gyllenhaal) er åpen, men de trekkes mot hverandre i et vennskap som glir over i et forhold med konsekvenser for resten av livet.

  Dette var en gjennombruddsfilm når det kom til å vise homofil kjærlighet på lerretet, og parets kjærlighet for hverandre brant seg fast i minnene våre.

 7. Romanse i Breakfast at Tiffany's

  Breakfast at Tiffany's

  Holly Golightly og Paul Varjak

  Dette er historien om paret som var bundet til andre mennesker, men som likevel endte opp sammen tross alle odds.

  Forfatteren Truman Capote hadde tenkt seg Marilyn Monroe i hovedrollen som luksusprostituerte Holly i filmen, men hun sa nei av hensyn til sitt image, og rollen endte hos Audrey Hepburn og var med å skape hennes stjernestatus på sekstitallet. Kanskje ikke minst på grunn av hennes on-screen kjærlighetsmagi med George Peppard?

 8. Emma Stone og Ryan Gosling i komedien Crazy, Stupid, Love

  Crazy, Stupid, Love

  Jacob Palmer og Hannah Weaver

  Det som skulle bli et one-night stand mellom Jacob (Ryan Gosling) og Hannah (Emma Stone) ender opp med å bli et seriøst forhold i denne romantiske komedien fra 2011.

  Hva er vel bedre enn å ta med en heit partner hjem fra baren, gjenskape dansescenen fra filmen "Dirty Dancing" for så å finne ut at dere har alt til felles?

 9. Dirty Dancing

  Dirty Dancing

  Frances "Baby" Houseman og Johnny Castle

  Mens vi snakker om "Dirty Dancing," Patrick Swayze spilte i flere must-see romantiske filmer i årene mens han levde, og i denne filmen spilte han dansepartneren til Baby (Jennifer Grey). Han introduserer henne til dansegulvets magi, og hva skjer når to vakre mennesker slår seg sammen i sensuell dans? Uungåelig søt musikk oppstår.

 10. Casablanca

  Casablanca

  Ilsa Lund og Rick Blaine

  Casablanca er en av filmhistoriens mest feirede, udødelige filmer. Er det vidunderlige vakre, mykt gåtefulle Ingrid Bergman eller bitre, men akk så følsomt mandige Humphrey Bogart som bergtar oss? Eller er det - som Umberto Eco har hevdet - at summen av filmens praktfulle banaliteter skaper noe som er større enn seg selv? Kanskje det er alt.

 11. Demi Moore og Patrick Swayze i Ghost

  Ghost

  Molly Jensen og Sam Wheat

  80-tallets fløtepus fortjener nok en omtale i denne listen. Molly (Demi Moore) og Sam (Patrick Swayze) er et lykkelig par som akkurat har satt sin nye leilighet i stand når Sam blir skutt ned og drept av en ransmann. Sams sjel blir imidlertid igjen her på jorden som spøkelse. Det som følger er en dramatisk men likevel intenst varmende kjærlighetsfilm av paranormale dimensjoner.

 12. Chris Noth og Sarah Jessica Parker i Sex og singelliv

  Sex and the City

  Mr. Big og Carrie Bradshaw

  Ingen liste over de mest ikoniske filmparene er komplett uten Carrie (Sarah Jessica Parker) og Mr. Big (Chris Noth). Strengt tatt har de to sitt opphav i en TV-serie, men takket være filmatiseringen i 2008 (vi nevner ikke oppfølgeren) får de en plass pålisten. Tross utallige brudd, en brud forlatt ved alteret og krangler som kunne være besøksforbud verdig har de to holdt sammen og funnet den evige lykken til slutt.

 13. Liv Tyler og Viggo Mortensen i Ringenes Herre: Ringens brorskap

  Ringenes herre: Ringens brorskap

  Arwen og Aragorn

  Et eventyrland, en alveprinsesse og en kommende konge. Det skal godt gjøres å finne et mer romantisk eventyr, eller filmpar. Arwen (Liv Tyler) og Aragorn (Viggo Mortensen) møter på onde utfordringer som ville fått alle og enhver til å gi opp håpet om et liv sammen, men kjærlighetens styrke kjenner ingen grenser.

  De to kjemper hver sin kamp for overlevelse i det myteomspunnede landet Midgard - og deres innsats er heldigvis ikke forgjeves. Prinsen fikk prinsessen og hele kongeriket til slutt.

 14. Leia (Carrie Fisher) og Han Solo (Harrison Ford) i Star Wars

  Star Wars - Stjernekrigen

  Prinsesse Leia og Han Solo

  Av og til er ikke avsky noe annet enn en maske man har på seg for å skjule tiltrekkelse. Det ikoniske filmparet prinsesse Leia (Carrie Fisher) og Han Solo (Harrison Ford) begynte sin romanse akkurat på denne måten. Dette var paret som virkelig tok hele universet med storm, og gjennom heltemot og utholdenhet endte de opp som 70- og 80-tallets store stjernepar på lerretet.

 15. Diane Keaton og Woody Allen i Annie Hall

  Jeg og Annie - en nervøs romanse

  Alvy Singer og Annie Hall

  Etter 15 år med psykoanalyse og to mislykkede ekteskap opplever Alvy Singer (Woody Allen) igjen den store kjærligheten.

  Alvy er en vellykket jødisk komiker, men beskriver livet som delt mellom "the miserable and the horrible". Hans venn og manager Rob introduserer ham for den vakre men overspente Annie Hall (Diane Keaton) og de innleder en stormfull og nervøs romanse som byr på mange festiligheter for oss seere.

 16. Olivia Newton-John og John Travolta i Grease

  Grease

  Danny Zuko og Sandy Olsen

  Danny (John Travolta) og Sandy (Olivia Newton-John) møter hverandre i sommerferien og sammen opplever de den perfekte sommerromanse. Men den solfylte tiden ved stranden går så altfor fort. Høsten og skolestart nærmer seg, og snart må de forlate hverandre. Men om man virkelig er glad i noen, så gir man vel ikke opp?

 17. Kristen Stewart og Robert Pattinson i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

  Twilight - Evighetens kyss

  Bella Swan og Edward Cullen

  Bella (Kristin Stewart) har hatt liten tro på at livet ville by på noe annet enn følelsen av å være en outsider. Det er inntil hun møter den mystiske og veldig pene Edward (Robert Pattinson), en gutt som ikke ligner på noen andre hun har møtt. Han er både intelligent og flink til å prate for seg, og han ser rett inn i sjelen hennes. Det tar ikke lang tid før Bella og Edward føres inn i en lidenskapelig og avgjort uortodoks romanse.

 18. Robin Wright og Tom Hanks i Forrest Gump

  Forrest Gump

  Jenny Curran og Forrest Gump

  Finnes det et bedre eksempel på kjærlighetens drivkraft? Den lettere tilbakestående Forrest Gump (Tom Hanks) forelsker seg i tidlig i livet i den søte skolevenninnen Jenny (Robin Wright), noe som får den lille gutten til å våge seg ut på livets store eventyr. Fottballstjerne, krigshelt, bordtenninsmester, kaptein på en fisketråler og milliardær - det er kjærligheten til Jenny som får ham helskinnet gjennom alt.

 19. Josh Lucas og Reese Witherspoon i Sweet Home Alabama

  Hjem, kjære hjem

  Melanie Smooter og Jake Perry

  Tenk om den første gutten du kysser også blir den siste? Det er nettopp det som er tilfelle mellom Melanie (Reese Witherspoon) og Jake (Josh Lucas) i den romantiske feel-good filmen "Hjem, kjære hjem." Denne filmen viser at kjærlighet kan overkomme de største forskjellene, de lengste avstandene og de verste kranglene. Er det noen andre som drømmer om å kysse den man er glad i på en strand i et tordenvær?

 20. Rachel McAdams og Ryan Gosling i The Notebook (2004)

  Dagboken

  Allie Hamilton og Noah Calhoun

  "Tror du vår kjærlighet er så sterk at den kan utføre mirakler?"

  Det kunne den tydeligvis. Kjærligheten mellom Noah (Ryan Gosling) og Allie (Rachel McAdams) var også så sterk at den kunne få frem tårene hos det mest stoiske filmpublikum. "Dagboken" gir oss historien om paret som overkom alle hindere for så å leve et lykkelig og langt liv sammen, og i tillegg til å fornye håpet hos enhver håpefulle romantiker, så forjener paret definitivt en plass på listen over tidenes mest ikoniske filmpar.

 21. Richard Gere og Julia Roberts i Pretty Woman

  Pretty Woman

  Edward Lewis og Vivian Ward

  En forretningsmann (Richard Gere) har behov for en eskorte som kan bli med han på diverse tilstelninger, og han hyrer inn den vakre prostituerte Vivian (Julia Roberts). Lite vet han at han er i ferd med å forelske seg i hennes vakre og snille vesen. "Pretty Woman" er nok en kjærlighetshistorie som bringer sammen to personer fra helt forskjellige bakgrunner. Kanskje det ligger noe i ordtaket "motsetninger tiltrekker?"

 22. Broene i Madison County

  Broene i Madison County

  Robert Kincaid og Francesca Johnson

  Verken den verdensomreisende National Geographic-fotografen Robert (Clint Eastwood) eller Iowa-husmoren Francesca (Meryl Streep) er ute etter å snu opp ned på sine liv. De har begge nådd et punkt i livet hvor forventningene ligger bak dem. Likevel, fire dager etter at de møtes, ønsker de ikke å miste den kjærligheten de nå har funnet. Resultatet blir en filmom "kun-en-gang-i-livet"kjærligheten som vi alle venter på.

 23. David Carradine og Uma Thurman i Kill Bill

  Kill Bill Volume 1

  Bill og The Bride

  Joda, de endte riktignok opp i en dødskamp uten sidestykke, men ingen liste over de mest ikoniske filmparene ville vært komplett uten Bill (David Carradine) og The Bride (Uma Thurman) og deres turbulente, men likevel varme samliv. Quentin Tarantino tolker forholdet deres til noe som resulterte i de kritikerroste Kill Bill-filmene.