Kate Winslet i Divergent

Kommende filmer basert på kjente bøker

Mange storfilmer er basert på bestselgende bøker, og i 2014 kommer det flere filmadapsjoner du kan glede deg til.

 

Det er delte meninger om man bør lese en bok før man ser filmen, eller om man bør se filmatiseringen av sine favorittbøker. Ofte er det ikke samsvar mellom filmproduktet og forventningene og bildene man har dannet seg, men av og til treffer man blink.

 

Se listen over bøkene som tar steget til lerretet i år:

 1. Eilif Hellum Noraker som Bulle og Emily Glaister som Lise i Arild Fröhlichs Doktor Proktors prompepulver

  Doktor Proktors prompepulver

  Jo Nesbø er forfatteren bak denne vellykkede barneboken om den noe eksentriske Doktor Proktor og hans unge medhjelpere. Boken tar i år steget til lerretet, og det er Kristoffer Joner som spiller hovedrollen som selveste doktoren.

  Med seg på laget har han blant andre Atle Antonsen, Linn Skåber og Ingar Helge Gimle.

 2. Shailene Woodley i Divergent

  Divergent

  Dette er den første av totalt tre bøker i Divergent-serien skrevet av den amerikanske forfatteren Veronica Roth. Fortellingen som er satt til et dystopisk Chicago kan ligne noe på den samme type verden vi finner i "The Hunger Games," og hovedpoenget i historien er inndelingen av samfunnets medlemmer basert på deres personlighet.

  Skuespillerne i filmversjonen er blant andre Shailene Woodley, Theo James og Kate Winslet.

 3. Shailene Woodley og Ansel Elgort i Faen ta skjebnen

  The Fault in Our Stars

  "The Fault in Our Stars," på norsk kjent som "Faen ta skjebnen" er den fjerde boken av forfatter John Green. Fortellingen handler om en seksten år gammel jente ved navn Hazel som har kreft, og hun blir tvunget av sine foreldre til å delta i en støttegruppe hvor hun forelsker seg i en av medlemmene.

  I filmadapsjonen finner vi skuespillerne Shailene Woodley (som også spiller i Divergent), Ansel Elgort og Willem Dafoe.

 4. Vampire Academy

  Vampire Academy

  Filmen er basert på den første boken i Vampire Academy-serien som er skrevet av Richelle Mead. Boken tar for seg livet til 17 år-gamle Rosemarie Hathaway, datteren til en vampyr og hennes bestevenn Vasilisa, et slags levende spøkelse og deres liv ved skolen St. Vladimir's Academy etter å ha vært på rømmen i to år.

  I filmen spiller Zoey Deutch, Lucy Fry og Danila Kozlovsky hovedrollene.

 5. Beatles

  Beatles

  "Beatles" er en novelle fra 1984 skrevet av Lars Saabye Christensen. Boken forteller historien om fire Oslo-gutter og deres oppvekst mellom årene 1965 til 1972, og sammen har de én felles interesse, nemlig bandet "The Beatles".

  Peter Flinth står bak regien av filmen med samme navn.

 6. Fra plakaten til The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  The Hunger Games: Mockingjay Part 1

  Den tredje filmen i Hunger Games-serien er basert på boken ved samme navn skrevet av forfatter Suzanne Collins. Vi møter på heltinnen Katniss Everdeen i det dystopiske landet Panem, et land hvor forskjellene mellom rik og fattig er enorme, og hvor synet på underholdning grenser til det makabre.

  I filmene er det Jennifer Lawrence som spiller hovedrollen, og hun har med seg blant andre Liam Hemsworth, Woody Harrelson og Julianne Moore på laget.

 7. Luke Evans og Orlando Bloom i Hobbiten: Femhærerslaget

  Hobbiten: Femhærerslaget (3D)

  Det nærmer seg snart 80 år siden J.R.R. Tolkien skrev den kjente og kjære fortellingen om Hobbiten, og boken er ennå en publikumsfavoritt den dag i dag. Historien om Bilbo Baggins' eventyrreise fylt med alver, mørke skoger og flammesprutende drager har tatt steget til lerretet, men det spørs om filmene kan måle seg mot magien i bøkene.

  Martin Freeman spiller hovedrollen i filmene som er regissert av Peter Jackson.

 8. Jamie Dornan i Fifty Shades of Grey

  Fifty Shades of Grey

  Dette er en romantisk/erotisk novelle skrevet av den britiske forfatteren E.L. James i 2011, og det er den første boken i en trilogi som tar for seg fordypelsen av forholdet mellom Anastasia Steele og den unge forretningsmannen Christian Grey.

  Boken blir beskrevet som svært pirrende, og mange gleder seg til filmadapsjonen som kommer på kino i 2015.

 9. Inferno - bokcover

  Inferno

  Dan Brown er forfatteren bak Harvard-professor Robert Langdon, en mann som ofte ender opp i farefylte situasjoner. Først måtte Langdon redde Vatikanet fra en mørk materie-bombe i "Engler og Demoner." Deretter var han med på å redde Jesus' nålevende etterfølger fra en ondsinnet sekt gjemt innad katolisismens rekker i "Da Vinci koden" (filmene kom i motsatt rekkefølge).

  I "Inferno" befinner han seg i Firenze og må nok en gang kjempe for sitt eget liv. Det er Tom Hanks som spiller hovedrollen i filmadapsjonen som kommer i 2015.